logo

Актуелности

Град прописао ново радно време кафића

Град прописао ново радно време кафића Скупштина града Београда донела је јуче Одлуку о радном времену угоститељских, занатских и трговинских објеката на територији града – Према речима члана Градског већа Жељка Ожеговића, одлука врло либерална, осим у сегментима где се ограничава радно време угоститељских објеката у стамбеним зградама. Како Ожеговић каже за те објекте предвиђено је радно време од 6 до 24 сата радним данима и недељом, а петком и суботом до један сат после поноћи.

– Овом одлуком забрањена је и продаја алкохолних пића у трговинама од 22 до 6 часова, како би се умањила доступност алкохола млађој популацији. У доношењу одлуке учествовала су удружења грађана, угоститеља, одборници и одборничке групе у Скупштини града. У разговору са њима прихваћени су и неки амандмани, међу којима и онај о продужењу пуштања музике у локалима у стамбеним зградама са првобитно предложених 22 на 23 часа.

Новчане казне су доста високе, за непоштовање радног времена казне се крећу од 50.000 па све до 1.000.000 динара, а за продају алкохола ван дозвољеног времена 20.000 динара. Поштовање одлуке контролисаће комунална инспекција и комунална полиција, што раније, због непостојања одговарајућих прописа, није било могуће. У року од годину дана ефекте одлуке ћемо пратити, видећемо како се спроводи у реалном животу и прилагођаваћемо је на првом месту у интересу грађана – рекао је Ожеговић.

Говорећи о решењу по коме ће Градско веће моћи да продужи радно време одређеним објектима, Ожеговић је рекао да ће у тај посао бити укључене све службе које су стручне за доношење грађевинских, техничких, санитарних и других услова које ови објекти морају претходно да испуне.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.