Актуелности

Обележен Светски дан добровољних давалаца крви

Објављено у Актуелности.

 

Поводом 14. јуна, Светског дана добровољних давалаца крви, Црвени крст Младеновац организовао је традиционални пријем за добровољне даваоце и све који су помогли у афирмисању ове хумане делатности.

На свечаности су додељене плакете, захвалнице и признања вишеструким добровољним даваоцима крви, појединцима и установама који су допринели развоју културе давања крви и помогли афирмисању добровољног давалаштва крви у Младеновцу.

Честитајући празник, Весела Јевтић, секретар Црвеног крста Младеновац захвалила се свим добровољним даваоцима крви у Младеновцу на високом степену хуманости који показују при свакој акцији прикупљања крви. Такође се захвалила општини Младеновац на успешној сарадњи и помоћи. Она је истакла да је општинска организација Црвеног крста Младеновац једна од најуспешнијих у Граду Београду по постигнутим резултатима.

Примајући плакету "Широко срце" у име градске општине Младеновац, председник општине Владан Глишић захвалио се добровољним даваоцима на хуманости коју годинама показују и честитао им Светски дан добровољних давалаца крви.

„Данас је прилика да се захвалимо многобројним Младеновчанима који редовно дају крв и несебично показују своју хуманост и велико срце. Ово је такође и прилика да позовемо све наше суграђане да на овај начин дају допринос здрављу оних људи којима је крв неопходна. Сви ми, заједно, морамо подићи свест становништва о овом хуманом чину на виши ниво. Дати крв, значи некоме дати живот. Свако од нас мора бити свестан да неком од наших најближих или нама самима у неком тренутку може бити потребна крв и то би требало да буде основна мисао при опредељењу на овај хумани чин. Градска општина Младеновац има добру сарадњу са Црвеним крстом и наставиће да подржава све активности које та организација реализује,“ рекао је Глишић.

На пријему поводом Светског дана добровољних давалаца крви, плакету су, између осталих, добили и Центар за културу и туризам Младеновац и Гимназија Младеновац.

Davaocikrvi1
Davaocikrvi2
Davaocikrvi3
Davaocikrvi4
Davaocikrvi5
Davaocikrvi6
Davaocikrvi7
Davaocikrvi8