logo

Актуелности

Скупштина усвојила ребаланс буџета

На јучерашњој седници Скупштине градске општине Младеновац усвојен је други овогодишњи ребаланс буџета. Такође, Скупштина је именовала директоре јавних предузећа и установа чиме је заокружен процес конституисања нове општинске власти.

Иако се на дневном реду нашло чак 14 тачака, друго заседање новог Скупштинског сазива обележило је усвајање ребаланса буџета као и нова кадровска решења у јавним предузећима, управним и надзорним одборима те општинском јавном правобранилаштву.

Након уводних, "техничких" тачака попут замене одборника због ступања на функцију новим одборницима са листе и избора скупштинских радних тела, прешло се на расправу о Предлогу одлуке о ребалансу буџета.

Одговарајући на питања одборника Анђелка Миловановић, начелник Службе за буџет и финансијске послове, појаснила је поједине приходне и расходне ставке, као и саму потребу за доношењем ребаланса.

Она је рекла да је други овогодишњи ребаланс урађен превасходно због увођења новог софтвера за књиговодствени систем, односно имплементације САП система који се уводи у нашу општину. Овај систем треба да заживи 1. јула, а у њему нема децималних бројева већ се износ заокружују на мању или већу цифру.

Објашњавајући поједине приходне ставке Миловановићева је издвојила прилив од града Београда у износу од 40.000 динара за Општински одбор за избегла и расељена лица, затим 10.000.000 динра за деблокаду рачуна по тужби породице Василић, 1,8 милиона за спровођење избора и 700.000 динара за реализацију САП програма.

Што се тиче расхода, Миловановићева је одговорила на питање о отплати кредита који је општина узела пре 5 година код банке "Интеза" као и недавној блокади рачуна општине.

– Кредит који је узет 2007. године је узет у износу од 3.082.000 евра за поправку путне мреже, а до 21.5.2012. године он је исплаћен у одређеном износу, односно остало је за враћање још 2.379.000 евра. С тим што су прве три године биле грејс период и имали смо прошле године анекс уговора где нам је месечна рата смањена на 500 евра. Што се тиче суме од 19.800.000 динра ово судско извршење датира још из 1993. године у вези експроприисаног земљишта Зорана Василића. Општина је 2007. добила тај спор, да би породица Василић уложили жалбу и 2011. добила спор. Дошло је до блокада рачуна јер је спор који је на почетку износио 8.600.000 динара са каматама и другим трошковима дошао до 19.800.000 милиона. Град Београд је помогао са 10.000.000 динара док је остатак намирен из општинског буџета – рекла је Миловановићева.

Скупштина је такође усвојила Одлуку о завршном рачуну општинског буџета за 2011. годину са мишљењем ревизора. Ова тачка праћена је негодовањем опозиционих одборника што се завршни рачун усваја пре разматрања пословања и извештаја о раду јавних прдузећа за прошлу годину.

Именовањем директора, управних и надзорних одбора Скупштина је поставила нова рукводства у поједина општинска јавна предузећа и установе.

За директора ЈКП "Младеновац" именован је Добрица Вићовац, дипл. машински инжењер. У Надзорни одбор овог предузећа именовани су Лидија Лекић (председник) и Драгана Недић (члан). Управни одбор : Зоран Урошевић, Оливера Милошевић, Ненад Симић, Радиша Максимовић и Горан Миленковић.

За директора ЈП "ДИП Младеновац" именован је Момчило Давидовић, дипл. инжењер грађевине. У Надзорни одбор овог предузећа именовани су Мирјана Тошић (пред.) и Саша Вићентијевић. Управни одбор : Миле Обрадовић, Душица Бабовић, Славомир Матејић, Недељко Танасијевић и Ведран Милић.

За директора Спортско рекреационог центра "Љубомир Ивановић Геџа" именован је Драгољуб Милошевић, трговински менаџер. У Надзорни одбор овог предузећа именовани су Миодраг Давидовић (пред.) и Вељко Драшковић. Управни одбор : Радомир Павловић, Дејан Радојевић и Смиљана Стојановић.

ЈКП "Пијаце Младеновац" – У Надзорни одбор овог предузећа именовани су Небојша Милановић (председник) и Дејан Степановић (члан). Управни одбор : Драган Кевкић, Александар Јовановић, Бојан Милошевић, Предраг Степић и Данијела Филиповић.

Туристичка организација Младеновца – У Надзорни одбор предузећа именовани су Петар Ивантић (председник) и Раде Миросавић (члан).Управни одбор : Горица Ђорђевић и Владан Ивановић.

Скупштина је усвојила и предложене измене и допуне Програма уређења грађевинског земљишта за 2012. годину као и измене и допуне у организацији Општинске управе. Усвојене су и закупнине за пословни простор на којима је носилац права коришћења општина Младеновац, а подршку одборника је добио и нови састав Штаба за ванредне ситуације.

Одлуком Скупштине јуче је постављен нови Јавни правобранилац и његов заменик. То су дипломирани правници Драган Томићевић и Ксенија Филиповић (заменик).

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.