logo

Актуелности

Веће усвојило предлог ребаланса буџета

Након данашњег гласања на седници Већа градске општине Младеновац, пред одборницима општинске Скупштине ће се наћи нови предлог ребаланса општинског буџета.

На данашњој седници Веће је усвојило Предлог Одлуке о ребалансу буџета градске општине Младеновац за 2012. годину. Приликом гласања по овој тачки дневног реда, Добрица Недељковић, члан Већа за задравство био је уздржан. Коначно мишљење о предложеном ребалансу даће одборници општинске Скупштине на наредном заседању.

Веће је усвојило и Предлог Правилника о изменама  и допунама Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Управи градске општине Младеновац као и Предлог Решења о образовању општинске Хералдичке комисије са предложеним члановима – Златко Младићевић као председник и чланови Душан Стојковић и Драган Марковић.

Такође, Веће је подржало и овогодишњи Предлог Одлуке о додели општинских јавних признања. Приликом расправе Добрица Недељковић, члан Већа за задравство, рекао је да је ове године направљен пропуст јер ни једно признање није додељено пољопривредницима из наше општине као што је била досадашња пракса. Са овом констатацијом сложио се Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, уз напомену да ће се овај пропуст у наредном периоду исправити.

Усвојеним Решењем утврђена је висина новчаних износа који ће се исплатити добитницима јавних признања градске општине Младеновац за 2012. годину. Тако ће добитник Грба градске општине Младеновац бити награђен са 50.000 динара док ће добитницима Повеље градске општине Младеновац припасти по 20.000 динара.

Веће је данас изгласало и нови састав Комисије за вођење поступка и доношење решења по захтеву за враћање земљишта. Предлаже се именовање судије Биљане Стевановић, за председника Комисије док се за чланове предлажу Лазар Петровић, дипл. инг. пољопривреде и одборници Светислав Видосављевић, Предраг Чокић, Весна Миросавић, Михаило Илић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.