logo

Актуелности

Скупштина усвојила ребаланс

Одборници Скупштине ГО Младеновац усвојили су јуче више тачака дневног реда, међу којима и ребаланс општинског буџета. Такође, усвојени су и Извештаји о пословању јавних предузећа у 2011. години.

Пре почетка седнице, председник Скупштине, Радета Марић, прочитао је саопштење у којем се наводи да је пет одборника изабараних са листе Српске напредне странка оформило нову одборничку групу "За наш Младеновац".

У оквиру расправе о Одлуци о ребалансу буџета за 2012. годину, Анђелка Миловановић, шеф Службе за буџет и финансије, рекла је да у овом ребалансу нема промена, већ да су у постојећем оквиру средстава направљене измене код појединих расходних позиција.

Она је истакла да је дошло до повећања средстава за рад Одбора за европске интеграције, Канцеларије за младе, Општинског одбора за избегла и расељена лица, Спортског центра, Пројекте из области културе, текуће поправке и одржавање као и опште услуге. Како је нагласила Миловановићева, буџетска равнотежа је постигнута смањењем са других позиција, с обзиром да није дошло до укупног повећања буџетских прихода.

Скупштина је усвојила Извештаје о пословању у 2011. години за ЈКП "Младеновац", ЈКП "Пијаце - Младеновац", ЈП "ДИП - Младеновац", Туристичке организације и Спортског центра. Усвојен је и Извештај о извршењу Програма уређења грађевинског земљишта.

Иначе, пре гласања по овим тачкама,  Шеф одборничке групе "Драган Ђилас - Избор за бољи Младеновац", прочитао је саопштење дела радника РТВ "Младеновац" у којем се потписници ограђују од комнентара које је ова медијска кућа емитовала у претходном периоду, а у којем је, како се наводи,  "...власник РТВ "Младеновац", Милош Масларић изнео низ неистина покушавајући да за своје пословне промашаје окриви председника градске општине Младеновац, Дејана Чокића, његовог заменика Милоша Стојановића, као и чланове Већа градске општине Младеновац ..."

Предлог Одлуке о додели јавних признања ГО Младеновац за 2012. годину добио је подршку свих одборника локалног парламента.

Скуштина је јуче добила новог заменика председника, са обзиром да је досадашњи заменик Весна Влајић поднела оставку. За новог заменка председника Скупштине градске општине Младеновац, тајним гласањем изабран је Момчило Савић (СПС).

Тајним гласањем изабрана су и два нова члана Већа градске општине Младеновац. Одборници су већином гласова изабрали Дејана Вићоваца, професора електротехнике и информатике, члана Социјалистичке партије Србије и Божидара Томићевића, члана Нове Србије.

Јуче су и два Јавна предузећа добила нове директоре. Први човек ЈКП "Пијаце - Младеновац" је Светислав Ратковић, професор народне одбране док је на челу Туристичке организације, Радиша Костић, електроничар.

У наставку заседања Скупштина је именовала чланове Управних и Надзорних одбора јавних предузећа из редова запослених као и нови састав Хералдичке комисије. Усвојене су и допуне статута ЈП "ДИП - Младеновац", чиме се на ово предузеће преносе нове надлежности, пре свега у одржавању сеоских гробаља и стамбених зграда.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.