logo

Актуелности

Бата се не предаје



Председник градске општине Младеновац, Дејан Чокић, обишао је данас чувеног српског глумца Велимира Бату Живојиновића који се опоравља на "Селтерсу"

Славног глумца смо посетили после завршене терапије, у друштву др Снежане Драганац, које нам је рекла да се Бата управо вратио са вожње бицикла што је најбољи доказ његовог опоравка и челичне воље да се победе болест и године. Међутим, чак и медицинском лаику већ после првих речи разговора јасно је да се чувени Кораћичанин опоравио од последица тешког можданог удара који је доживео средином прошле године.

Увек спреман на шалу, пре свега на свој рачун, Бата је на ногама дочекао Дејана Чокића, председника градске општине Младеновац, који му је пожелео брз опоравак и повратак у Кораћицу и поздраве свих Младеновчана. Чокић је поклонио Бати књигу "Вина Србије", Славомира Војиновића. Била је ово прилика да се у разговору са Батом подсетимо разних тема, пријатеља, глуме, политике и политичара, Младеновца, али и Великог грба градске општине Младеновац који је славни глумац добио пре две године.

– Многи ме питају како изгледам. Како могу да изгледам ? Као Дража Михајловић. Ето како. Шта да вам кажем, најбоље ми је у Кораћици и да се ја питам можемо да кренемо сваки час на Космај.

Сећања на људе, догађаје и филмове још су жива и сликовита, па је током једносатног разговора Бате и Чокића било доста тема о којима се разговарало.

Чокић је питао легендарног глумца о броју филмова и улогама које су му посебно значиле.

– Шта да вам кажем. Снимио сам преко 350 филмова, а кад ме већ питате, свака улога ми је подједнако драга. Ја се са Борисом Дворником никада нисам свађао да би морао да се мирим, али било је неких националистички чачкања која су долазила са стране. Тито је био најбољи за снимање филмова, ви то данас не можете да претпоставите, са неограниченим буџетима. Тешко је то данас и замислити.

Бато, са ким од политичара сте сада у најбољим односима – питао је Чокић.

– Са овим мојима. Србима. Мени је политика увек била у другом плану. Током ових последњих година највише сам се дружио са Вуком Драшковићем. Његова жена, Даница, има у родбини једну сјајну глумицу Наду Мацанковић. Морам да кажем да у нашој историји никада нисмо оскудевали са добрим глумцима. Требало би те младе људе који имају афинитета за глуму усмерити у неку школу, јер бар школа имамо доста.

Знам све, знам да је тешко у Младеновцу, да пуно људи нема посла, а ја како видим у Младеновцу од свих некадашњих фирми још само ради зелена пијаца – рекао је Велимир Бата Живојиновић.

Уз обостране поздраве и жељу да се на пролеће видимо у Кораћици, растали смо се са чувеним глумцем и Младеновчанином.

– Све вас поздрављам. Срећно и нек сте ми сви живи и здрави !

 

 

 

 

    
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.