logo

Актуелности

Младеновчани испратили Карађорђевиће

 

 

Суграђани окупљени на уласку у Младеновац одали су данас почаст колони са посмртним остацима четири члана породице Карађорђевић који ће сутра, уз највише државне почасти, бити сахрањени у породичној гробници на Опленцу. 

Полагањем црвених ружа пред колону са посмртним остацима краља Петра II Карађорђевића, краљицe Александре и Марије и краљевића Андреја, Младеновчани су одали пошту члановима краљевске породице на путу за Опленац. 

На уласку у град, код Хотела Драпшин, испраћају колоне, присуствовали су и Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, др Добрица Недељковић, члан Већа као и представници јавних предузећа. 

Црква на Опленцу до поноћи ће бити отворена за мимоход грађана, а сутра ће се одржати сахрана у Краљевској крипти Цркве Светог Ђорђа којој ће присуствовати државни врх, као и представници краљевских породица из света.

Црквена општина Младеновац, организује бесплатан превоз грађана који желе да присуствују сахрани. По један аутобус ће кренути 26. маја у 7,30 часова испред градске Цркве Успења Пресвете Богородице и цркава у Рајковцу и Међулужју.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.