logo

Актуелности

Објављени коначни резултати избора за Скупштину града Београда

Градска изборна комисија објавила је у понедељак 17. марта коначне резултате избора за одборнике у Скупштини града Београда, који су одржани 16. марта 2014. године.

Према тим резултатима, листа "Александар Вучић – Будућност у коју верујем" освојила је 43,6 одсто од броја бирача који су гласали или 63 мандата у будућем сазиву градског парламента. Следи листа "Са ДС за демократски Београд – Драган Ђилас" са 15,7 одсто гласова бирача или 22 мандата, док је листа "Ивица Дачић – СПС – ПУПС – ЈС" добила поверење од 11,4 одсто или 16 мандата. "Демократска странка Србије – Војислав Коштуница" освојила је 9 мандата или 6,3 одсто бирачког тела, док остали учесници нису прешли цензус.

Председник Градске изборне комимсије Зоран Лукић нагласио је да су избори прошли у фер и коректној атмосфери уз сарадњу свих учесника у изборном процесу. Он је додао да нису забележене крупније неправилности и проблеми на бирачким местима током гласања. Такође, како је навео, жалби и приговора на ток и резултате гласања није било.

– Желим сву срећу новим одборницима Скупштине града Београда, и очекујемо да Београд крене даље – истакао је Лукић.

Према резултатима ГИК-а, на биралишта је изашло 50,66 одсто, односно 805.046 бирача.

Скупштина града Београда има 110 одборничких места.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.