logo

Актуелности

Одржана конститутивна седница Скупштине града Београда

На јучерашњој седници Скупштине града Београда верификовани су мандати одборника, изабрани председник и секретар градског парламента као и њихови заменици.

Одборници новог сазива Скупштине града Београда изабрали су на јучерашњој конститутивној седници Николу Никодијевића (СПС), досадашњег члана Привременог органа, за председника Скупштине града. Никодијевић је изабран са 84 гласа, од 102 одборника, колико је укупно гласало.

Дужност заменика председника Скупштине града обављаће Андреа Радуловић (СНС). За секретара Скупштине града изабрана је Соња Подунавац (СНС), а за заменика секретара Вукица Лончар (ДСС). На почетку седнице којој је председавао Профир Ранчић, најстарији одборник, изабрани су чланови Верификационог одбора, који су потврдили мандате одборника Скупштине града. Одборници су изабрали и чланове Административно-мандатне комисије.

Секретар Привременог органа Горан Весић обавестио је одборнике да су формиране одборничке групе, и то листа Александар Вучић "Будућност у коју верујемо", која броји 63 члана и коју ће предводити Александар Јовичић, СПС–ЈС, коју чини 10 одборника, а предводи је Никола Прелевић, одборничка група ДСС-а са девет одборника, чији ће шеф бити Андреја Младеновић, одборничка група ДС-а са 21 одборником, предводи је Балша Божовић, одборничка група ПУПС-а има шест чланова и предводи је Милан Кркобабић, као и Александра Христић, која ће наступати као саомостални одборник у име Нове странке. Скупштина града Београда има укупно 110 одборника.

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић заказао је за четвртак, 24. априла, у 15 часова прву седницу Скупштине града Београда у новом сазиву.

На дневном реду је предлог решења о разрешењу и именовању Градске изборне комисије и избор градоначелника града Београда, заменика градоначелника и чланова Градског већа.

Пред одборницима ће се наћи и извештај Административно-мандатне комисије о поднетим оставкама одборника са предлогом oдлуке о утврђивању престанка мандата одборника, као и извештај Административно-мандатне комисије са предлогом одлуке о потврђивању мандата одборника Скупштине града Београда.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.