logo

Актуелности

Добитници јавних признања општине Младеновац за 2014. годину

На последњој седници општинске Скупштине, одборници су усвојили Одлуку о додели јавних признања градске општине Младеновац за 2014. годину.

Добитницима ће признања бити уручена 2. августа, на Свечаној академији поводом Дана општине Младеновац.

Комисија за јавна признања примила је 19 пријава које су стигле у предвиђеном року на Јавни позив за подношење иницијатива за доделу јавних признања.

 

 

 

О Д Л У К А
о додели јавних признања градске општине Младеновац за 2014. годину

 

Грб градске општине Младеновац додељује се:

- прим. др Томиславу Малишићу, бившем (пензионисаном) директору Завода за медицину рада и рехабилитацију "Селтерс" и  Института за рехабилитацију - за највреднија достигнућа остварена у дужем временском периоду и укупно стваралаштво који доприносе свеукупном развоју и афирмацији општине.


Мали грб градске општине Младеновац додељује се:

- Милици Милошевић,  за изузетне спортске резултате остварене на такмичењима из атлетике.

Повеља градске општине Младеновац додељује се:

1. ОМШ "Стеван Христић" - за изузетне резултате остварене у претходној години у области културе.

2. Предузећу "Kotex-promet" d.o.o.  - за изузетне резултате остварене у претходној години у области привреде.

Захвалница градске општине Младеновац додељује се:

1. Активистима Канцеларије за младе (29 активиста) - за изузетну хуманост и солидарност у акцијама прикупљања и пружања помоћи грађанима на подручјима угроженим у поплавама у мају месецу текуће године.

2. Виолети Јовановић - менаџеру у ТЦМ кафе-у у Младеновцу - за изузетну посвећеност и пожртвованост у прикупљању хуманитарне помоћи за пострадале у поплавама у мају месецу текуће године.

 

I Грб градске општине Младеновац

Кандидат: прим. др Томислав Малишић
Подносилац иницијативе: Радомир Новаковић, Младеновац, Вука Караџића 68

Образложење: прим. др Томислав Малишић са пребивалиштем у Београду, 1974. године преуредио је стару бањску зграду на Селтерс - бањи у Младеновцу и у њој свечано отворио Завод за медицину рада и рехабилитацију, чиме је значајно унапредио и развио медицину рада за око двадесет хиљада запослених Младеновчана. Средином осамдесетих година, његовом заслугом, формиран је Институт за рехабилитацију Београд са око осамстотина запослених, који је прерастао у водећу научно-наставну базу Медицинског факултета из области физикалне медицине и балнеоклиматологије.

II Мали грб градске општине Младеновац

Кандидат: Милица Милошевић
Подносилац иницијативе: Атлетски клуб "Младеновац"

Образложење: Милица Милошевић, са пребивалиштем у Младеновцу, у својој досадашњој атлетској каријери остварила је запажене спортске резултате као што су: у више наврата првак Београда у различитим старосним категоријама, победник трке коју је организовао РТС, првак Србије у категорији млађих пионирки, победник НЕСТЛЕ лиге - незваничног прванства Србије за основне школе и др. Поред спортских успеха, Милица Милошевић је показала изузетне резултате у систему основног образовања и претходне школске године проглашена је за ученика генерације ОШ "Коста Ђукић" у Младеновцу.

III Повељa градске општине Младеновац

1. Кандидат за област културе: ОМШ "Стеван Христић"
Подносилац иницијативе: Љиљана Лазић, Младеновац, Светолика Ранковића 76 и Сања Сарић, Младенвоац, 1. маја 23

Образложење: ОМШ "Стеван Христић" са седиштем у Младеновцу, која ове године слави јубилеј - 20. година постојања и рада, у току претходне школске године организовала је многобројне стручне активности у оквиру школског програма које су допринеле подизању квалитета наставе и самостално организовала или константно узимала учешће у оквиру низа манифестација које чине културну сцену Младеновца.

2. Кандидат за област привреде: Предузеће Kotex-promet d.o.o.
Подносилац иницијативе: Миодраг Радосављевић, Село Младеновац, Милорада Петровића 6

Образложење: Предузеће "Kotex-promet" d.o.o. са седиштем у Младеновцу, захваљујући свом производном програму у току претходне године, успело је да забележи пораст у броју запослених, као и броју пословних партнера из иностранства.
Са преко 30 запослених у оквиру предузећа, у току претходне године започело је сарадњу са најпознатијим светским компанијама из области моде, ауто и авио индустрије, а преко извоза сировина сарађује са предузећима у Турској, Италији, Аустрији, Немачкој, Босни и др.

IV Захвалница градске општине Младеновац

1. Кандидати: Активисти Канцеларије за младе (29 активиста) - за изузетну хуманост и солидарност у акцијама прикупљања и пружања помоћи грађанима на подручјима угроженим у поплавама у мају месецу текуће године.
Подносилац Иницијативе: Туристичка организација Младеновца и Омладинска културна организација "Младеновац"

Образложење: Активисти Канцеларије за младе учествовали су као помоћ Штабу за ванредне ситуације Градске општине Младеновац у акцијама које су уследиле после великих поплава које су задесиле Србију у мају месецу текуће године. Током целокупног трајања ванредне ситуације активисти су дали свој несебични допринос у прикупљању помоћи за оштећене породице, али и радом на чишћењу терена  у Младеновцу, Смедеревској Паланци, Шапцу, Обреновцу и Параћину. У свим акцијама били су пример хумане, солидарне и добре омладине.

2. Кандидат: Виолета Јовановић - менаџер у ТЦМ кафе-у у Младенвоцу - за изузетну посвећеност и пожртвованост приликом прикупљања хуманитане помоћи за пострадале у поплавама у мају месецу текуће године.
Подносилац Иницијативе: Слободан Станковић, Младеновац, Краља Петра првог 284.

Образложење: Захваљујући иницијативи Виолете Јовановић, отворен је пункт у ТЦМ кафе-у за прикупљање помоћи пострадалим у поплавама. У току десетодневне акције прикупљено је више тона свих врста хуманитарне помоћи, која је личним ангажовањем Виолете Јовановић, дистрибуирана директно угроженима у Младеновцу, Смедеревској Паланци и Параћину.

СКУПШТИНА  ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ
КОМИСИЈА ЗА ЈАВНА ПРИЗНАЊА

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.