logo

Актуелности

Најбољим студентима додељене стипендије

На данашњем пријему у свечаној сали "др Елси Инглис", Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац и Драгана Лукач Зечевић, члан Већа за образовање, уручили су уговоре о стипендирању нашим најбољим студентима.

После обављеног Конкурса за доделу општинских стипендија, градска општина Младеновац ће у школској 2014/2015 години стипендирати 52 студента. Да би стекли право на општинску стипендију, академци су, између осталог, морали да испуне услове да им је просечна оцена свих положених испита током студирања најмање 9,00, да немају прекид и нису обновили ниједну годину током студирања као и да се финансирају из буџета Републике Србије.

– Пошто сам била председница Комисије за стипендирање видела сам ваше просеке и успехе током студирања и то на факултетима који су тешки и захтевни. Утолико ми је веће задовољство што имам прилику да вас данас поздравим и упознам. Надам се да ће ова скромна помоћ општине значити и вама и вашим родитељима уз жељу да се и следеће године видимо – рекла је Драгана Лукач Зечевић.

Поздрављајући студенте, Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, честитао је академцима на успеху и постигнутом просеку.

–  Драго ми је што је из године у годину, од како сам је председник, имао све већи број општинских стипендиста. Прошле године је додељено 49 стипендија, а ове године ћемо уручити 52 стипендије. Заиста су тешка времена у нашој општини, а као што знате Град Београд је укинуо стипендије. Поред смањеног буџета наше општине, нисам хтео да дозволим да нема стипендија у општини Младеновац јер  сматрам да сте ви будућност овог града. Желим вам пуно среће и успеха у даљем школовању и да са просеком који имате, брзо нађете посао, а не да годинама будете на Заводу за запошљавање. Ја ћу сигурно имати према вама обавезу, ако будем на месту председника када ви завршите факултете, да вам помогнемо да нађете посао. Још једном вам хвала што сте ми пружили ту привилегију и част да вам данас уручим стипендије – рекао је Чокић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.