logo

Актуелности

Привремени орган са директорима школа

 

Чланови Привременог органа градске општине Младеновац одржали су данас радни састанак са директорима младеновачким основних и средњих школа.

Ђацима, учитељима, наставницима и директорима, чланови Привременог органа пожелели су успешан почетак нове школске године. На првом у низу састанака са првим људима младеновачких школа договорено је да се овакви радни састанци одржавају једном месечно.

Како је изнето на састанку, досадшње обавезно финансирање основних школа од стране градске општине Младеновац, није било уређено на системски начин, односно зависило је пре свега од упорности директора и личних односа са општинским структурама што је довело до неравномерног развоја опремљености и уређености школских објеката у Младеновцу.

Договорено је да Привремени орган формира комисију која ће обићи школске објекте како би се из прве руке упознали са стањем у школама. Комисија ће направити пресек стања обављених радова и потреба по објектима, како се не би више дешавали пропусти у извођењу радова у појединим школама, али и како би се са директорима направила приоритетна листа урегентних интервенција на школама и за то благовремено издвојила буџетска средства.

Чланови Привременог органа нагласили су опредељење градске општине Младеновац за стимулацијом школског спорта и ученика који постижу ванредне резултате на такмичењима.

Као један од првих задатака у области школства, Владан Глишић, председник Привременог органа, издвојио је ограђивање школских објеката. Он је нагласио да је недопустиво да школе и школска дворишта буду неограђени као и да ће се чланови Привременог органа, у оквиру својих надлежости, као и личним ангажовањем, потрудити да се овај посао што пре започне.

Такође, на данашњем састанку покренута је и тема довођења у ред школског превоза како би овај систем који финансира општина Младеновац што боље функционисао.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.