logo

Актуелности

Именовања нових директора

 

На седници Привременог органа одржаној 4. септембра, именовани су нови вршиоци дужности директора у ЈКП "Пијаце Младеновац" и Спортском центру.

Како је Драгану Ђукићу истекао мандат вршиоца дужности директора у ЈКП "Пијаце Младеновац", а како је већ два пута именован на ту функцију чиме је исцрпљена могућност новог именовања, решењем Привременог органа за новог в.д. директора именован је Светислав Ратковић, професор народне одбране. 

Што се тиче Спортског центра, уместо разрешеног директора Бориса Боснића, за в.д. директора именован је Млађан Милић, економиста. Председник Привременог органа, Владан Глишић, прочитао је образложење решења о разрешењу у којем се између осталог наводи "...   Директор Спортско рекреационог центра у Младеновцу, доставио је Привременом органу извештај о раду и финансијском пословању ове установе за првих шест месеци ове године, чијом анализом је утврђено је да је у претходном периоду дошло до знатног одступања од остваривања основног циља пословања установе, плана пословања, као и неспровођења годишњег програма пословања  установе.На основу изнетог, донето је решење о разрешењу Бориса Боснића дужности директора Спортско рекреационог центра "Љубомир Ивановић Геџа", Младеновац."

Чланови Привременог органа утврдили су право на тромесечну накнаду бившим заменицима општинског правобраниоца Николини Ђорђевић и Лидији Вујановић, поштујући њихову одлуку да своје правничке каријере наставе ван Општинског јавног правобранилаштва. Владан Глишић је истако да Привремени орган поштује њихову жељу да не желе да наставе рад у Општинском правобранилаштву где су имале радна места на пословима правобранилачког сарадника.  

Такође, усвојеним закључком, Привремени орган је овластио члана Привременог органа градске општине Младеновац Наташу Јовановић да,  у сарадњи са Општинским правобранилаштвом градске општине Младеновац, приступи разговорима са представником СП "Ласта" АД Београд у циљу измена уговорених услова за услуге превоза ученика основних и специјалних школа на територији градске општине Младеновац за период октобар - децембар 2015.

Образлажући предстојећу иницијативу на регулисању школског превоза, Наташа Јовановић, члан Привременог органа, рекла је да ће Привремени орган упути допис "Ласти" предлог за анекс уговора којим би се избацило наплаћивање услуга по ауто дану. 

– Налазимо се у ситуацији да немамо времена за расписивање нове јавне набавке те морамо радити по већ потписаном уговору. Ово је покушај да иоле исправимо неке нелогичности и тако истовремено уштедимо новац општини, а тиме не доведемо у питање функционалност превоза ученика.

ДНЕВНИ РЕД

1. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ МАНДАТА В.Д. ДИРЕКТОРА ЈКП "ПИЈАЦЕ МЛАДЕНОВАЦ", МЛАДЕНОВАЦ

 2. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ИМЕНОВАЊУ В.Д. ДИРЕКТОРА ЈКП "ПИЈАЦЕ МЛАДЕНОВАЦ", МЛАДЕНОВАЦ

3. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О РАЗРЕШЕЊУ ДИРЕКТОРА СПОРТСКО РЕКРЕАЦИОНОГ ЦЕНТРА "ЉУБОМИР ИВАНОВИЋ ГЕЏА", МЛАДЕНОВАЦ

4. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ИМЕНОВАЊУ В.Д. ДИРЕКТОРА СПОРТСКО РЕКРЕАЦИОНОГ ЦЕНТРА "ЉУБОМИР ИВАНОВИЋ ГЕЏА", МЛАДЕНОВАЦ

5. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ИЗМЕНИ РЕШЕЊА О ОБРАЗОВАЊУ КОМИСИЈЕ ЗА УТВРЂИВАЊЕ НАКНАДЕ ЗА СЕЧУ СТАБАЛА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

6. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА ОБАВЕЗА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ОБАВЕЗЕ ПО ЗАХТЕВИМА ЗА ИСПЛАТУ 

7. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ КОРИШЋЕЊА ТЕКУЋЕ БУЏЕТСКЕ РЕЗЕРВЕ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2015. ГОДИНУ

8. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА ЗА ИЗМЕНУ ПЛАНА ЈАВНИХ НАБАВКИ НА РАЗДЕЛУ ВЕЋЕ-ПРИВРЕМЕНИ ОРГАН

9. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О УТВРЂИВАЊУ ПРАВА НА НАКНАДУ ПЛАТЕ ПО ПРЕСТАНКУ ФУНКЦИЈЕ НИКОЛИНИ ЂОРЂЕВИЋ, ЗАМЕНИКУ ОПШТИНСКОГ ПРАВОБРАНИОЦА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ 

10. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О УТВРЂИВАЊУ ПРАВА НА НАКНАДУ ПЛАТЕ ПО ПРЕСТАНКУ ФУНКЦИЈЕ ЛИДИЈИ ВУЈАНОВИЋ, ЗАМЕНИКУ ОПШТИНСКОГ ПРАВОБРАНИОЦА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

11. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА КОЈИМ СЕ ОВЛАШЋУЈЕ ЧЛАН ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА НАТАША ЈОВАНОВИЋ ДА, У САРАДЊИ СА ОПШТИНСКИМ ПРАВОБРАНИЛАШТВОМ, ПРИСТУПИ РАЗГОВОРИМА СА СП "ЛАСТА" АД  БЕОГРАД У ЦИЉУ ИЗМЕНА УГОВОРЕНИХ УСЛОВА ЗА УСЛУГЕ ПРЕВОЗА УЧЕНИКА ОСНОВНИХ И СПЕЦИЈАЛНИХ ШКОЛА НА ТЕРИТОРИЈИ  ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ПЕРИОД ОКТОБАР-ДЕЦЕМБАР 2015. ГОДИНЕ 

12.  РАЗНО

У прилогу достављам Вам материјал за предложене тачке дневног реда, записник са шеснаесте седнице Привременог органа градске општине Младеновац, као и тражене информације које су доставиле стручне службе Управе градске општине Младеновац:

- Извештај заменика начелника Управе градске општине Младеновац у предмету "Структор консалтинг" д.о.о. из Сопота и

- Извештај начелника Управе градске општине Младеновац о систематизованом радном месту-стручни и административно- технички послови за Канцеларију за младе.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.