logo

Актуелности

Састанак са послодавцима

 

Представници Уније послодаваца Србије одржали су састанак са Владаном Глишићем, председником Привременог органа ГО Младеновац око могућности за унапређење сарадње између општине и послодаваца.

Неуспеле приватизације, велики број незапослених као и побољшање услова за инвестиције неке су од теме о којима се разговарало на састанку председника Привремног органа, Владана Глишића и представника Уније послодаваца Србије.

Небојша Атанацковић, председник Уније послодаваца Србије, подсетио је да је Град Београд основао Социјално-економски савет као везу између послодаваца, радника и локалне самоуправе. Он се заложио и за формирање оваквих Савета и на општинском нивоу, посебно у рубним општинама града Београда.

– Логично је да рубне општине конституишу своје Савете јер градови попут Младеновца, Лазаревца, Обреновца или Сопота имају специфичне ситуације и економске проблеме који нису исти као у Београду.

Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац, рекао је да ово тело има ограничен мандат и функцију која престаје по формирању локалне власти. Имајући то у виду, Привремени орган има прилично сужен простор за системско и дугорочно планирање економске политике општине Младеновац.

– Упркос томе, и готово никаквим надлежностима општина по питању привреде, ми смо до сада имали више разговора са представницима ресорних министарстава око будућности неких младеновачких фирми. Чињеница је да имамо катастрофалну економску ситуацију као последицу лоших приватизација у Младеновцу. Оно што можемо то је да стабилизујемо општински управу и јавна предузећа који ће бити сервис инвеститора. Циљ нам је да се у Младеновцу направи сигурна клима за инвестиције и ту нам је свака помоћ корисна и добродошла, нарочито помоћ Уније послодаваца – рекао је Глишић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.