logo

Актуелности

Привремени орган о пресуди Управног суда

 

 

Данашња седница Привременог органа протекла је у сенци расправе о донетој пресуди Управног суда у Београду којом се одбија тужба Дејана Чокића на околности његове смене 12. јуна ове године.

Председник Привременог органа градске општине Младеновац, Владан Глишић, упознао је присутне са пресудом Управног суда у Београду од 27.11.2015. године којом се одбија тужба Дејана Чокића поднета против Скупштине општине Младеновац у вези разрешења председника општине градске општине Младеновац на седници  одржаној 12. јуна ове године. 

Предраг Чокић, члан Привременог органа градске општине Младеновац, рекао је да га са обзиром на дешавања од 12. јуна ове године, ова пресуда уопште не изненађује.  

– Ја сам у животу слушао пуно пресуда "У име народа", а некима сам, нажалост и присуствовао. Тако да за мене ово није изненађење иако је пресуда донета тек после шест месеци. Пресуда је одговор без одговора и одлука за историју, једно правно насиље, а насиље је и ово што смо још овде по истеку свих законских рокова – изјавио је Чокић.  

Реплицирајући на излагање колеге из Привременог органа, Предраг Вулиновић, је рекао да је суд као независна грана власти утврдио одређене ствари на основу чињеница.

– Нећу коментарисати ваше паушалне оцене на рад суда, само ћу рећи да је и суд уважио оно што смо говорили све време - да је ово био образложен предлог за разрешење бившег председника. Такође, суд се позвао на препоруку Агенције за борбу против корупције. Дакле, утврђено је да је бивши председник био у сукобу интереса и да је процедура око сазивања седнице била у складу са законом. 

ПРЕУЗМИТЕ : 

ПРЕСУДА УПРАВНОГ СУДА - СТРАНА 1

ПРЕСУДА УПРАВНОГ СУДА - СТРАНА 2

ПРЕСУДА УПРАВНОГ СУДА - СТРАНА 3

ПРЕСУДА УПРАВНОГ СУДА - СТРАНА 4

ПРЕСУДА УПРАВНОГ СУДА - СТРАНА 5

У наставку седнице усвојене су све тачке дневног реда.

ДНЕВНИ РЕД

1. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2015. ГОДИНУ.

2. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНИ ОДЛУКЕ О СУБВЕНЦИОНИСАЊУ ЦЕНА КОМУНАЛНИХ УСЛУГА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПТШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ.

3. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О УСВАЈАЊУ ОДЛУКЕ О ДОДЕЛИ УГОВОРА О ЈАВНОЈ НАБАВЦИ ДОБАРА - ГРАЂЕВИНСКОГ МАТЕРИЈАЛА, ЈНМВ БР.3/2015.

4. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА ОБАВЕЗА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ОБАВЕЗЕ ПО ЗАХТЕВИМА ЗА ИСПЛАТУ.

5. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ПЛАН РАДА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ГО МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2016. ГОДИНУ.

6. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА КОЈИМ СЕ ОВЛАШЋУЈЕ ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ГО МЛАДЕНОВАЦ, ДА МОЖЕ ПОТПИШЕ УГОВОР О ФИНАНСИРАЊУ РАДА КОМИСИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА, КАО И АКТА ИЗ ЧЛАНА 5. ПРЕДМЕТНОГ УГОВОРА.


  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.