logo

Актуелности

Савиндан обележен у младеновачким школама

 

Школска слава Савиндан, која се прославља у част Светог Саве - утемељивача образовања и првог српског архиепископа, обележена је данас у основним и средњим школама општине Младеновац.

Дан првог српског просветитеља, Савиндан, обележен је данас у младеновачким основним и средњим школама различитим свечаностима, приредбама, песмом и музичким програмом. Тако је данас пред ученицима, наставницима и гостима, у издвојеном одељењу ОШ "Свети Сава" у Село Младеновцу, прослављена слава пригодним програмом и сечењем колача.

Повод више за данашње славље било је и коначно решење проблема грејања у овој школи. Школа се годинама уназад грејала на дрва, а улагањем градске општине Младеновац, објекат је повезан на гасно грејање. Директор школе Милисав Томчић, доделио је Захвалнице појединцима и установама који су донацијама помогли школу.

Председник Привременог органа, Владан Глишић, честитао је ученицима и учитељима школску славу и пожелео им успешан рад и школовање. Он је поновио опредељење градске општине Младеновац да улаже у обнову и изградњу школске инфраструктуре.

Глишић је позвао родитеље да уписују ученике у сеоске школе јер је то једини начин да оне опстану, а да ће се општина потрудити да све школе имају подједнако добре услове за рад, без обзира да ли су оне сеоске или градске. Школској слави је поред Владана Глишића, присуствовала и члан Привремног органа, Наташа Јовановић.

Данас је весело је био и у школи али и у школском дворишту издвојеног одељења ОШ "Бора Лазић" у Америћу. После 22 године паузе, школска слава Свети Сава се поново слави и у овој школи, а свечаности су допринели црквени хор али и мештани који су се укључили у прославу.

 

 

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.