logo

Актуелности

Текућа вода за ђаке у Пружатовцу

 

 

Резервоар за воду запремине 8.000 литара уграђен је поред објекта издвојеног одељења у Пружатовцу, основне школе "Коста Ђукић". Радове вредне је 400.000 динара финасирала је градска општина Младеновац, а посао је обавило ЈКП "Младеновац".

– Генерално, уз објекте школа издвојених одељења налазе се бунари који су плитки. Такво је стање и овде, а вода није била за пиће. Овде у Пружатовцу нам се дешавало да бунар пресуши па смо морали да се сналазимо на разне начине, доносили смо воду од комшија, наливали бурад и било је доста проблема – овако је Јасминка Вуковић, директорка ОШ "Коста Ђукић", описала досадашње стање у издвојеном одељењу у Пружатовцу које похађа 22 ученика.

Градска општина Младеновац финансирала је уградњу резервоара за техничку воду капацитета 8.000 литара који је уграђен у двориште школе. Радова је обавило ЈКП "Младеновац", а ово предузеће ће одржавати и снабдевати резервоар као и вршити контролу исправности воде.

Према речима Владана Глишића, председника Привремног органа градске општине Младеновац, уградња резервора била је једино решење јер прикључење на водовод није било могуће због околног система септичких јама.

– Наша је обавеза и задатак да улажемо у основне школе у нашој општини, а данас смо урадили један значајан посао у Пружатовцу имајућу у виду какви су били услови. Деца су коначно добила текућу воду која ће се користити за основне хигијенске потребе. Ово што овде видимо слика је онога што смо наследили од претходне власти, школе без воде, небезбедне, неограђене, са разваљеним прозорима и крововима који прокишњавају.

Настављамо даље са послом, бавићемо се не само издвојеним одељењима по селима већ и великим градским школама јер мислим да не треба ни говорити о томе да свако дете мора да има основне услове за рад и боравак у школи – рекао је Глишић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.