logo

Актуелности

Књига жалости поводом смрти Велимира Бате Живојиновића

 

 

Поводом смрти великог југословенског, српског и младеновачког глумца, Велимира Бате Живојиновића, у Галерији "Фоаје", Центра за културу, биће отворена књига жалости.

Грађани ће моћи да се упишу у књигу жалости током среде, 25. маја (од 10,00 до 20,00 часова) и четвртка, 26. маја (од 09,00 до 11,30 сати).

Центар за културу Младеновац приредио је изложбу фотографија из богате каријере  Велимира Бате Живојиновића, а у четвртак, од 19,00 сати биће приказан филм "Валтер брани Сарајево".

Велимиру Бати Живојиновићу, прослављеном глумцу из Кораћице, додељено је највише општинско признања Велики Грб општине Младеновац, које му је уручено 2. августа 2010. године на свечаности поводом Дана градске општине Младеновац.

 

Том приликом Бата Живојиновић је рекао :

– Прво да вам се захвалим. Многе су власти биле и пролазиле, а ово је прва која ми нешто додељује за мој Младеновац. Заиста ћу бити искрен, радовао сам се свим наградама у животу које сам добио, великим и малим, али ово је нешто посебно. Морам да кажем да се поносим што сам из овог краја, и свуда сам говорио који су ме питали − Откуд ви у овом свету ? Ја им кажем − Ја од оваца. Јер сам стварно чувао овце у Кораћици и отишао у Београд.

Ја бих, радо, а могу да помогнем Младеновцу. Иако нисам никаква институција до сада сам доста помогао Београду, а мислим да Младеновац од тога није добио ништа. Ако неко може од мене, који сам чувао овце у Кораћици, да направи глумца, онда то може да се направи од сваког човека. Сада после свог рада свакоме могу за недељу дана да објасним све што је потребно да буде глумац. Предлажем Младеновцу да отвори средњу глумачку школу. То врло лако може да се оствари и користиће многим младим људима, а то би овом граду донелу велику афирмацију јер би одавде изашли велики глумци ...

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.