logo

Актуелности

Отворена Књига жалости у Центру за културу

 

Поводом смрти глумца Велимира Бате Живојиновића, у Галерији "Фоаје", Центра за културу, данас је отворена Књига жалости.

Грађани ће моћи да се упишу у Књигу жалости током среде, 25. маја (од 10,00 до 20,00 часова) и четвртка, 26. маја (од 09,00 до 11,30 сати).

Центар за културу Младеновац приредио је изложбу фотографија из богате каријере  Велимира Бате Живојиновића, а у четвртак, од 19,00 сати биће приказан филм "Валтер брани Сарајево".

Чланови Привременог органа градске општине Младеновац, Владан Глишић и Наташа Јовановић, уписали су се данас у Књигу жалости.

Поводом смрти Велимира Бате Живојиновића, председник Привременог органа, Владан Глишић, између осталог, у Књигу жалости, уписао је :

" Никада није заборављао да помене да је Космајац и Кораћичанин, можда баш зато јер је велики део своје глумачке вештине црпео из живота и обичаја народа Младеновца и поткосмајских села. Тај народни дух уградио је у многобројне ликове које је тумачио.

Постоје појединци чија смрт оставља празнину у животима великог броја људи. Такав је био Велимир Бата Живојиновић. Због своје снаге духа, ведрине и глумачког умећа имали смо осећај да га знамо цео живот и да је део наших породица. Свако ко је погледао макар један његов филм, Батину смрт осећа као лични губитак.  Нека му је вечна слава и хвала. "

Наташа Јовановић, члан Привременог органа, уписала је да се опраштамо од великана српског глумишта који је оставио неизбрисив траг у југословенској и српској кинематографији.

"Био је велики човек и велики глумац, путоказ свима који радом желе да успеју у својој професији."

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.