logo

Актуелности

Пријем за добровољне даваоце крви

Светски дан добровољних давалаца крви обележава се сваке године 14. јуна, тим поводом општинска организација Црвеног крста у Младеновцу организовала је пријем за многоструке даваоце крви. 

20160617_120657"Као и сваке године 14. јун светски дан давалаца крви обележава се пријемом који су више пута дали крв уз одређена признања која су током давања заслужили , затим за најуспешније средине, за колективе који нам омогућавају да можемо да организујемо акцију давања крви. Честитам свим добровољним даваоцима крви на признању и да кажем да је Младеновац  као и увек једна од бољих Општина поготово у летњој кампањи и сада бих искористила прилику да  позовем све наше грађане  да дођу да дају крв, јер се већ најављује дефицит са крвљу обзиром да долазе летњи одмори да ће бити више потребе." - рекла је Весела Јевтић  секретар Црвеног крста Младеновац.  

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви Општина Младеновац  добила је Плакету за најуспешнију локалну средину коју је у име Привременог органа примио члан ПО Предраг Вулиновић. Такође, Вулиновић је добио и захвалницу као појединац у знак признања за дату крв, изражену племенитост, хуманост и љубав према човеку. 

20160617_121929"Част ми је што представљам Привремени орган  и  ГО Младеновац  на овом пријему који  организује традиционално наш Црвени крст у Младеновцу. Можемо слободно рећи да смо као младеновчани поносни на рад Црвеног крста  и да ми сви морамо сваког дана себи поставити питање колико смо хумани.  Ја могу да кажем да су младеновчани по давалаштву крви једни од бољих београђана  и сте стране могу да похвалим  рад  општинске организације Црвеног крста  у Младеновцу поготово секретара Веселе Јевтић. Са наше стране, као Општина, ако питате  колико смо се укључили  у периоду од када смо преузели власт,  доделили смо средства више него претходна  власт у три године, тако да је то  наш однос  према раду и она позитивна селекција и да помажемо тим људима који доприносе добробити младеновчана. Сви знамо добро колико је крв битна ,колико је давалаштво битно , колико је битно промовисање хуманих вредности и могу да кажем да ми сви заједно можемо да учествујемо да ту промоцију кренемо  од првог разреда основне школе. " рекао  је Вулиновић

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.