logo

Актуелности

Младеновац у ритму Европе

 

Градска општина Младеновац и продукција фестивала "Србија у ритму Европе" потписали су уговор о учешћу деце из наше општине на овом музичком такмичењу.

Како су организатори рекли "Србија у ритму Европе" је највећа дечија манифестација која постоји већ осам година у нашој земљи, подржана од стране амбасадора Европе и Европске Уније чија подршка се огледа у њиховим посетама градовима и општинама које учествују на овом такмичењу.  Циљ манифестације је подстицање, очување и развијање младих талената у Србији.  Деца из општина учесница се припремају у песми и модерном плесу како би представили свој град на финалном концерту који ће се одржати почетком јуна 2017. године у Сомбору, уз директан телевизијски пренос са националном покривеношћу.

Какао је рекао Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, нашој општини је жеља и част да се овим путем представи и ван граница Србије. Он је истакао да ће цео град прихватити овај пројекат са одушевљењем , нарочито деца која ће учествовати.

Игор Карадаревић, извршни директор "Србија у ритму Европе", нагласио је да ће после обуке и аудиција, дo двадесеторо деце из Младеновца учествовати у такмичењу за најлепшу песму Европе у надметању са преко 20 градова из Србије уз живи ТВ пренос.

Средњошколци и основци ће се представити на страном језику, односно језику земље Европе чији амбасадор ће им бити додељен од стране организатора. Тимови организатора вршиће бесплатну обуку са децом. У оквиру програма манифестације, организују се бесплатне едукације за децу која су саставни део манифестације. Едукације се реализују у виду четири различите секције: хор, фолклор, модеран плес и соло певање.

Победник за 2017. годину ће се одлучивати гласовима публике, преко СМС порука, и гласањем свих градова учесника. Педесет одсто од нето прикупљених средстава, од СМС глсасња, упућује се победничком граду као донација. Деца победници ће о трошку фестивала "Србија у ритму Европе" посетити земљу амбасаде коју представљају на финалном такмичењу.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.