logo

Актуелности

Улицом отвореног срца у Нову годину

 

Наши најмлађи суграђани закорачили су у нову годину улицом отвореног срца. Породична, хуманитарно забавна манифестација окупила је малишане на дружењу испред зграде градске општине Младеновац. 

Малишани који су дошли са родитељима, уз чај, бомбоне и балоне, дружили су се првог јануарског дана са Деда Мразом, мађионичаром и аниматорима. Глумци Позоришта младих библиотеке "Деспот Стефан Лазаревић" извели су представу "Змајева дијета" Јасмине Чабрило. После представе, глумци су, симболично, у складу са називом позоришног комада, посетиоцима поделили мандарине.

Пригодним новогодишњим репертоаром представио се и Хор ОШ "Момчило Живојиновић", а своје штандове имало је Удружење "Ризница традиције" као и Дневни боравак за децу и омладину са посебним потребама на којем су изложени радови корисника Боравка.

Новогодишњи "црвени носићи" симболизовали су солидарност, љубав и топлину, а сав новац од њихове продаје намењен је у хуманитарне сврхе.

 

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, пожелео је Младеновчанима добро здравље и расположење у Новој години.

- Знамо у каквом времену живимо, да се свакодневно јури за послом и да све мање времена имамо за дружење са децом. Тако је и код мене, ако се уграби неки викенд или празник да смо сви на окупу, иначе све теже излазимо на крај са ритмом свакодневице, а деца то итекако осећају. Зато је лепо што смо се данас окупили на једном породичном дружењу. Потрудићу се да имамо још више лепих догађаја у нашем граду који ће на једном месту окупљати децу, унуке, родитеље, баке и деке. 

Нажалост, данас доста деце дели патњу својих родитеља и много тога им је ускраћено. Ово је прилика да се и њих сетимо, да покажемо да заједно можемо да помогнемо првог дана Нове године онима којима је наша помоћ најпотребнија. Верујем да солидарност међу људима итекако постоји. Младеновчани имају отворено срце и за оне чије име не знају, а чија је патња присутна и тајновита. Хвала вам, лепо се проведите и срећна вам Нова година и Божић - рекао је Глишић.

 

 

 

  

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.