logo

Актуелности

Скупштина о значајним датумима, запошљавању, месним заједницама

 

Одборници Скупштине градске општине Младеновац на седници од 31. јануара, између осталог, усвојили су осам сталних манифестација из области културе које су од значаја за општину Младеновац.

Скупштина је усвојила Локални акциони план запошљавања за 2017. годину којим се дефинишу циљеви и приоритети политике запошљавање. У плану се, између осталог, наводи да се очекују инвестиције немачких и турских компанија у Промикс, улагање белоруских компанија у "Драпшин" као и покретање дела производње у "Керамици" где је окончан стечајни поступак. Даље се наводи податак Националне службе за запошљавање, од 30.11. 2016. године, да је 5.600 незапослених лица на евиденцији Службе. Највише је незапослених преко 50 година и то 27,7% као и грађана са средњим нивоом образовања  63,4%.  Планирана су буџетска средства за пројекте запошљавања лица на јавним радовима, обуке и организацију Сајма запошљавања.

Усвојеном Одлуком о сталним манифестацијама из области културе од значаја за општину Младеновац одређено је осам манифестација : Шумадијске метафоре, Ваздухом хлађена страст, Ликовна колонија, Позоришни фестивал, Културно лето, Међународни фестивал фолклора "Влашка", "Балкански сусрети"-Ковачевац и "Играле се делије" у Великој Иванчи.

Одборници су установили и значајне датуме које прославља и обележава градска општина Младеновац. То су Савин дан - празник који се слави 27. јануара, 26. мај- Дан сећања на 129 логораша из Бањице стрељаних 1943. године, 2. август - Дан општине Младеновац, 15. септембар - годишњица подизања Спомен чесме "Црквенац", 12. октобар - Дан ослобођења Младеновца у Другом светском рату, 8. децембар - Космајско - Варовничка битка.

Градска општина Младеновац протоколарним обележавањем, полагањем цвећа и венаца, обележава : 24. март - годишњица НАТО агресије, 4. мај - сећање на Љубомира Ивановића Геџу, 9. мај - Дан победе над фашизмом и Дан Европе, 2. јул - Дан формирања Космајског партизанског одреда, 31. октобар - Дан ослобођења града у Првом светском рату и 25. децембар - Дан сећања на 54 стрељана родољуба на Слетерсу.

Изменама одлуке о субвенцијама цена комуналних услуга извршено је усклађивање општинске одлуке са градском по којој је утврђивање категорија корисника за субвенције одложено до 31. децембра 2017. године.

Предложеним Програмом санације некатегорисаних путева одређено је 13 улица у укупној дужини 5.565 метара и ценом радова од 50.966.416 динара са ПДВ-ом, за које ће градска општина Младеновац конкурисати за средства из капиталног буџета града Београда.

Скупштина је усвојила Програм пословања за 2017. годину, новосноване установе  Центар за културу и туризам Младеновац.


ДНЕВНИ РЕД

1. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О УСВАЈАЊУ ЛОКАЛНОГ АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗАПОШЉАВАЊА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2017. ГОДИНУ СА ИЗВЕШТАЈЕМ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ЛОКАЛНОГ АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗАПОШЉАВАЊА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2016. ГОДИНУ

2. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О НАЧИНУ ФИНАНСИРАЊА ПРОЈЕКАТА, АКТИВНОСТИ ИЛИ ПРОГРАМА УНАПРЕЂЕЊА ПОЉОПРИВРЕДЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

3. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О НАЧИНУ ФИНАНСИРАЊА ПРОГРАМА УДРУЖЕЊА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

4. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О СТАЛНИМ МАНИФЕСТАЦИЈАМА ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ ОД ЗНАЧАЈА ЗА ГРАДСКУ ОПШТИНУ МЛАДЕНОВАЦ

5. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ЗНАЧАЈНИМ ДАТУМИМА КОЈЕ ПРОСЛАВЉА - ОБЕЛЕЖАВА ГРАДСКА ОПШТИНА МЛАДЕНОВАЦ

6. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНИ ОДЛУКЕ О СУБВЕНЦИОНИСАЊУ ЦЕНА КОМУНАЛНИХ УСЛУГА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

7. ПРЕДЛОГ ПРОГРАМА САНАЦИЈЕ НЕКАТЕГОРИСАНИХ ПУТЕВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2017. ГОДИНУ

8. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ПРОГРАМ ПОСЛОВАЊА УСТАНОВЕ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ И ТУРИЗАМ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2017. ГОДИНУ

9. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ДОПУНИ РЕШЕЊА О ОБРАЗОВАЊУ САВЕТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.