logo

Актуелности

Постављена биста народном хероју Божидарки Дамњановић Кики

altУз присуство чланова УБНОР-а Београда, Младеновца, Гроцке, Барајева и представника градске општине Младеновац, данас је свечано откривена спомен биста народног хероја и носиоца Партизанске споменице Божидарке Дамњановић Кике.

Биста чије изливање у радионици "Браћа Јеремић" је финансирано добровољним прилозима, постављена је на зеленој површини преко пута старе "Робне куће", поред бисте народног хероја Милосава Влајића. Биста је уметнички рад Ота Лога, а данас су је свечано открили Никола Костадиновић, председник младеновачког УБНОР-а и Мирјана Ђорђевић, заменик председника општине Младеновац.

Данас је велики дан, Дан победе над фашизмом и велики дан за Младеновац. Захваљујем се председнику градске општине Младеновац, Владану Глишићу и његовим сарадницима на великом разумевању и пожртвовању да данашњи дан буде онакав каквим га дуго чекамо. Захваљујем се свима који су дали прилог за изливање бисте, почели смо 2008. године са прикупљањем прилога и до 2010. године смо скупили преко 2.000 евра и ушли у процес изливања бисте. Од 2010. године до данас смо покушавали да поставимо бисту али се није наилазило на разумевање. Дочекали смо да данас на дан када цео свет слави победу над фашизмом откријемо бисту рекао је Костадиновић.

altУ име градске општине Младеновац, присутнима се обратио Зоран Јоцић, члан Већа градске општине Младеновац.

Свим потомцима и поштоваоцима желим добро здравље и дуг живот. Нажалост, сећања бледе и сећања су све блеђа, на нама је да их оживимо и афирмишемо. Оно што је красило Кику је храброст. Мислим да нам данас недостаје храброст, храброст свих нас, оних који су у власти и оних који су у опозицији али и храброст потомака учесника народно- ослободилачког рата.

Недостаје нам храброст да истом снагом и вољом корачамо оним стазама којим су корачали наши преци, они који су нас ослободили од фашизма. У нади да ћемо бити храбрији и одлучнији, све вас поздрављам и честитам вам Дан победе над фашизмом - рекао је Јоцић.

 

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.