logo

Актуелности

Младеновцу 118.000 евра за запошљавање геронтодомаћица

altНемачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) и Стална конференција градова и општина (СКГО) одобрили су градској општини Младеновац беспоратна средства од 118.000 евра за реализацију пројекта радног ангажовања геронтодомаћица из друштвено осетљивих категорија.

Пројекат "Успостављање услуге Помоћ у кући за старије и инвалидне особе, кроз радно ангажовање геронтодомаћица, жена из друштвено осетљивих категорија" спроводи се у оквиру ГИЗ и СКГО пројекта "Иницијатива за инклузију" Пројекат ће бити реализован од јануара до децембра 2018. године. Партнер на пројекту је Центар за заштиту људских и мањинских права и вредности "ОКО".

Споразум о реализацији пројекта, у име градске општине Младеновац, потписала је Сузана Васић, члан Већа задужена за социјална питања, националне мањине, унапређење и заштиту људских и мањинских права.

- Реализација пројектних активности допринеће двострукој добробити грађана општине Младеновац јер ће тешко запошљива категорија становништва бити упошљена и знатно ће се побољшати њихова конкурентност на тржишту рада, а са друге стране обезбедиће се старијим и иналидним особама да остваре право на пружање услуге Помоћ у кући, неопходне како би могли да задовољавају своје свакодневне потребе и дневне активности - рекла је Васићева.

Обуку за геронтодомаћице вршиће организација "Каритас" која поседује акредитовани програм код Републичког завода за социјалну заштиту.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.