logo

Актуелности

Наставак рада на уређењу паркиралишта

altРадна група за израду новог пројекта паркиралишта одржала је данас састанак са представницима градског Секретаријата за саобраћај и ЈП "Београд пут". Осим израде пројекта паркиралишта, на дневном реду су се нашли и остали приоритетни саобраћајни проблеми.

Посао израде пројекта паркиралишта ради ЈП "Београд пут", док ће се градски Секретаријат за саобраћај старати да то решење буде у складу са важећим законима и прописима, због чега је важно да ове стручне установе буду у сталном контакту и координацији са радном групом како би коначно техничко решење новог пројекта паркиралишта било функционално, прописно и законито.

Према речима Владана Глишића, председника градске општине Младеновац, осим посла уређења комуналне делатности паркиралишта, теме данашњег састанка биле су раскрсница улица Војводе Путника и Александра Обреновића и изградња тротоара на државном путу, на уласку из правца Београда у Младеновац.

Глишић је истакао да се за раскрсницу Војводе Путника и Александра Обреновића тражи најефикасније саобраћајно решење како би се на том потезу обезбедила максимална проходност саобраћаја у условима постојеће саобраћајне инфраструктуре.

Што се тиче тротоара на државном путу којим се из правца Београда улази у Младеновац, после урађене деонице тротоара од некадашње кафане "Сутјеска" до Градског гробља у Рајковцу (400 метара), израђени су пројекти и за друге две деонице у смеру према граду.

Изградњу тротоара на деоници од "Сутјеске" до ауто сервиса "Цитроен" финансираће градски Секретаријат за саобраћај, док ће тротоар преко пута, потез од сервиса "Цитроен" до Рајковачке цркве, финансирати ЈП "Путеви Србије", а радове обавити "Србијааутопут".

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.