logo

Актуелности

Подршка Младеновцу у процесу социјалног укључивања Рома и Ромкиња

altСтална конференција градова и општина (СКГО) потписала је 27. јуна споразуме о сарадњи са десет изабраних градова и општина, међу којима је и градска општина Младеновац. Општине ће добити пакет подршке за израду и унапређење стратешких, финансијских и институционалних механизама у спровођењу мера социјалног укључивања Рома и Ромкиња.

Потписивањем споразума о сарадњи, подршку у оквиру Компоненте 1 Програма "Подршка ЕУ инклузији Рома Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома", који спроводи СКГО, а финансира Европска унија добиће следеће јединице локалне самоуправе: Аранђеловац, Бечеј, Вршац, Дољевац, Лебане, Лозница, Младеновац, Пирот, Смедеревска Паланка и Сурдулица, све у циљу побољшања социо-економског положаја ромске популације и спровођења приоритетних стратешких мера из Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији за период од 2016. до 2025. године.

Потписивању споразума у име градске општине Младеновац, присуствовали су Владан Глишић, председник градске општине Младеновац и Сузана Васић, члан Већа ГО Младеновац и координатор Мобилног тима за инклузију Рома општине Младеновац.

altПрема речима Сузане Васић, као прва општина у Србији која је још 2016. године основала Мобилни тим, градска општина Младеновац ће овим споразумом добити 12.000 евра за израду Локалног акционог плана за унапређење положаја Рома, а посебним уговором о донацији Мобилни тим за инклузију ће добити аутомобил и рачунар.

Осим Васићеве, у Мобилном тиму су и Горјана Грчић, представник Центра за социјални рад Београд - одељење Младеновац, Жељко Селимовић, представник Националне службе за запошљавање - филијала Младеновац, Сандра Лазаревић, здравствена медијаторка за територију градске општине Младеновац и Валентина Марковић, педагошки асистент.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.