logo

Актуелности

Посета делегације из Горње Радгоне

altПоводом обележавања 2. августа, Дана општине Младеновац, трочлана делегација из побратимске словеначке општине Горња Радгона боравила је у посети Младеновцу.

Делегацију из Горње Радгоне представљали су Роберт Жинкович, поджупан општине Горња Радгона, Боштјан Флегар, виши саветник за спољне послове у општинској управи и Дејан Кокол, директор Основне школе "Горња Радгона".

Током дводневне посете гости су присуствовали Свечаној академији поводом Дана општине и обишли Eтно село "Амерић", манастир Павловац и Космај, предузеће "Библи" и ОШ "Свети Сава". Гости из Словеније разговарали су са представницима градске општине Младеновац о могућностима успостављања интезнивније сарадња у разним областима.

Скупштина општине Младеновац и Горња Радгона потписале су октобра 1974. године уговор о братимљењу. До почетка деведесетих година сарадња две општине одвијала се интензивно током целе године. Успостављена су бројна пријатељства, тако да су многи Младновчани познавали Горњу Радгону као свој град и обрнуто. Међутим, као и у већини српских градова који су били побратимљени са општинама из бивших република СФРЈ, распадом државе, дошло је до прекида сарадње две општине, мада уговор о братимљењу никада није формално раскинут. Интензивна сарадња је обновљена 2001. године

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.