logo

Актуелности

Очишћене кризне тачке водотокова

altЈавно водопривредно предузеће "Београдводе" завршава овогодишње радове на чишћењу водотокова у општини Младеновац. Током лета очишћење су све кризне тачке на којима је долазило до плављења околног земљишта.

Према речима Владана Тубића из ЈВП "Београдводе" тренутно се обављају радови на отварању
протицајног профила на продужетку Баташевачког потока, узводно од фабрике "Пин" у дужини од 200 метара.

- Такође, на потоку Лађевац, код железничке станице Ковачевац, од пута до ушћа у Луг ради се отварање протицајног профила и измуљење при ушћу где је дошло до нивелације. На потоку Серава, низводно од пута Младеновац - Топола до пруге, ради се редовно одржавање и кошење. Поток Смрдан редовно одржавање, чишћење од дрвне масе, поток Кокорин кошење корите и појаса око косине корита, од ушћа Смрдана у Кокорин до пута за Сопот. То су радови предвиђени и обављени у овој години. Следеће године је у плану сечење дрвне масе потока Серава узводно од "Ласте" у дужини од 1.200 метара, затим исто то на потоку Алинац. Пуста Кораћица би требало да уђе у програм за следећу годину и редовно одржавање локација кошењем траве - рекао је Тубић.

altОн је додао да су решене све проблематичне тачке где је долазило до изливања из корита.

- Потребно да је да се чишћење уведе у редовно одржавање да не би временом долазило до стварања чепова. Међутим, ситуација није најповољније јер није извршена екпспрпоријација земљишта тако да машине не могу да приђу јер се њиве ослањају на саме водотокове. Тада смо принуђени да радимо ручно. Имамо сталну комуникацију са људима из општине, они нас упозоравају на проблеме и према томе се руководимо. Сада је ситуација много боља него што је била али је потребно стално и редовно одржавање свих водотокова како би имали стално отворене протицајне профиле - закључио је Тубић.

Члан Већа градске општине Младеновац, Гордана Димитријевић Бјеличић, задовољна је урађеним послом.

- Надам се да ћемо овим темпом сваке године урадити довољно посла да би имали чисте и проходне све водотокове у Младеновцу. Са предузећем "Београдводе" имамо изванредну сарадњу. Ове године је очишћењно преко осам километара токова Кокорина, Смрдана и осталих потока и речица који су правили проблема становништву приликом обилнијих падавина. Ми смо овом предузећу доставили наш план и очекујем да ћемо и следеће године наставити са чишћење - рекла је Димитријевић Бјеличић.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.