logo

Актуелности

Први дан Командно-симулационе вежбе у Младеновцу

altЧланови општинског Штаба за ванредне ситуације похађају дводневну командно-симулациону вежбу посвећену побољшању капацитета, координације и одговора на елементарне непогоде.

Вежбу заједнички организују Национални тренинг центар за ванредне ситуације, Сектор за ванредне ситуације, Управа за ванредне ситуације Београд, Црвени крст Србије, Београда и Младеновца. Како је речено на скупу, ово је седамдесета вежба по реду које се од 2004. године организују широм Србије.

Командно-симулациона вежба се реализује у оквиру пројекта "Развој локалне заједнице за деловање у несрећама" чији је циљ побољшање капацитета, координације и одговора на несреће на нивоу локалне заједнице (јединице локалне самоуправе). Кроз презентације и предавања учесници ће испитати и проверити систем међусобне и интерне комуникације и постојећих механизама координације у случају ванредне ситуације.

Првог дана вежбе организована су предавања у Свечаној сали "др Елси Инглис" на теме Систем заштите и спасавања Републике Србије, Јединице локалне самоуправе у систему заштите и спасавања и радионице Црвеног крста Србије. Командант Штаба, Владан Глишић, говорио је на тему Анализа реаговања општине на ванредне ситуације у најближој прошлости, представљање порука и активности на смањењу ризика.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.