logo

Актуелности

Потписан Протокол о сарадњи са Косовском Каменицом

altПредседник градске општине Младеновац, Владан Глишић и председник Привременог органа Косовске Каменице, Слађан Јордановић, потписали су данас Протокол о сарадњи.

Заменик градоначелника Београда Зоран Весић и директор владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић потписали су данас у Палати "Србија" Протокол о сарадњи између општина Града Београда и општина на територији Косова и Метохије који предвиђа сарадњу у више области. Нaкoн пoтписивaњa овог прoтoкoлa o сaрaдњи, билaтeрaлнe прoтoкoлe пoтписaли су прeдстaвници 19 лoкaлних сaмoупрaвa сa КиM и 15 бeoгрaдских oпштинa.

Како се у документу наводи, приликом посете делегације Београда Косову и Метохији, договорено је потписивање Протокола о сарадњи између градских општина Београда и општина на територији АП Косово и Метохија као и да ће препознавајући заједнички и општи интерес као и потребу за интензивнијом сарадњом и развојем партнерских односа општина Младеновац предузети активности са циљем унапређења животних услова грађана на територији општине Косовска Каменица.

altНаводи се да су Марко Ђурић, в.д. директора Канцеларије за Косово и Метохију и Горан Весић, заменик градоначелника града Београда потписали дана 19.02.2019. године Протокол о сарадњи којим је, између осталог, регулисано да ће на основу и у складу са тим Протоколом бити закључени појединачни посебни Протоколи између градских општина града Београда и општина са територије АП Косово и Метохија.

Стране потписнице су сагласне да ће се Протокол реализовати у складу и могућностима и позитивним прописима, напосредно и у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију и Градом Београдом. Потписници су сагласни да међусобну сарадњу реализују у области културе, уметности, здравствене и социјалне заштите, образовања, привредног развоја, инфраструктуре и у другим областима.

Даље се наводи да помоћ и подршка коју је општина Младеновац спремна да пружи може да буде у новцу, опреми, размени искустава, едукацији, организовању посета и путовања и на друге договорене начине.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.