logo

Актуелности

Нови пут у доњој Дубони

Нови пут у доњој ДубониИзградњом 1.700 метара новог асфалтног пута од доње Дубоне до магистралног пута Младеновац – Смедерево решен је један од дугогдишњих проблема овог засеока са близу осамдесет кућа. Новом трасом пут до Младеновца је краћи за 5,5 километара у једном семеру, а аутомобили, аутобуси, трактори и остала возила моћи ће од ове зиме да изађу на главни пут.

У дому Лазара Петровића, пољоприивредног инжењера и некадашњег општинског функционера, иначе једног од највећих произвођача воћа у Младеновацу, кажу да овај пут враћа живот у село јер су се многи одселили одавде између осталог и због недостатка квалитетног пута.

– Пут који је до сада повезивао овај засеок са градом је био у лошем стању због великог нагиба, конфигурације терена те је био тежак како за одржавање тако и за саобраћај. Ово место познато је по богатој историји, а историја овог места мора да има и будућност. Та будућност се огледа већ у овом путу који је најбољи пример да општинска управа ради на равномерном развоју свих села. Општина мора својим грађанима да понуди добру везу са центром. Испред грађана могу само да се захвалим председнику општине, Браниславу Јовановићу, а нарочито заменику председника Дејану Чокићу, који је препознао овај проблем и отпратио ове радове до самог краја – каже Петровић.

Бранислав Јовановић, председник општине Младеновац, каже да је пројекат изградње пута почео још 1997. године али је због разних проблема свој епилог добио тек крајем ове године.

– Овим су житељи доње Дубоне добили дуго чекани прикључак на магистралу Младеновац – Смедерево, тако да сада и зими могу да изађу на главни пут. Урађено је 1.700 метара новог асфалтног пута који омогућава безбедну и бржу комуникацију са остатком наше општине, а радове вредне око 15 милиона динара финасирала је општина Младеновац – каже Јовановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.