logo

Актуелности

Отворен вртић "Звездица"

Отворен вртић "Звездица"Градоначелник Београда, Драган Ђилас, отворио је данас нови објекат ПУ "Јелица Обрадовић" у Младеновцу. Отварању којем су присуствовали и Бранисалав Јовановић, председник општине Младеновац, Зоран Костић, члан Градског већа и Небојша Цветковић, директор предшколске установе, Младеновац је добио још један вртић у којем ће боравити око стотину малишана.

Објекат површине 350 квадрата са пространим двориштем, терасом од 150 квадрата, паркингом, видео надзором, справама за игру и два базена са филтерима и грејачима је закупљен, обновљен и уређен средствима Града у износу од 13,2 милиона динара..

– Ово је још један вртић у склопу одлучне акције Града да проблем великог броја деце која чекају на место решимо у наредних годину дана. Данас се показао сјајним овакав модел где користимо већ постојеће објекте које прерађујемо и опремамо, а ово је и први вртић где деца имају базен. Наредне године планирамо да изградимо између пет и десет вртића. Када то окончамо оставићемо један велики проблем иза себе тако да број деце која немају места у вртићу бројимо десетинама, а не хиљадама као сада. Биће сјајно ако сва та обданишта изгледају овако али и ако буду мало скромнија неће бити проблем. Наћи ћемо начин и да повећамо плате женама које чувају нашу децу јер је много важно да и оне када оду кући својој деци могу нешто да пруже – рекао је Ђилас.

За Бранислава Јовановића, председника општине Младеновац, ово је најлепши пример да је нови Статут почео да живи. – Ово је, заправо то дуго понављано изједначавање услова живота у Младеновцу и Београду. Отварање овог и још једног вртића наредне године значиће пре свега родитељима чија деца чекају на место. Ово је само почетак онога што предстоји јер ће много ствари из живота наших суграђана уз помоћ Београда добити знатно бољи квалитет – каже Јовановић и додао да ће корисници убудуће брже решавати своје проблеме, од социјалног становања до школства.

Небојша Цветковић, директор Предшколске установе "Јелица Обрадовић" је најавио отварање још једног вртића у наредних шест месеци који ће по стандардима бити у нивоу "Звездице".

– Овај простор је Град у закуп и тиме се решава проблем смештаја деце и сигуран сам да је та идеја добра како са стране смештаја деце тако и са финансијског аспекта – рекао је Цветковић и додао да тренутно у Младеновцу има око сто деце на чекању али да ће отварањем још једног вртића тај проблем бити решен.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.