logo

Актуелности

Усвојен општински буџет

Усвојен општински буџетОдборници Скупштине градске општине Младеновац на данашњем заседању усвојили су буџет за следећу годину. Према изнетим бројкама у општнску касу треба да се улије укупно 666.581.039,00 динара. На данашњој 7. седници СГО Младеновац већином гласова усвојено је свих десет тачака дневног реда. Осим буџета данас су усвојени Планови детаљне регулације за делове града у Село Младеновацу, Баташеву и на Селтерсу. Одборници су усвојили и стратегију сузбијања наркоманије као и измену Плана детаљне регулације за зелени пијац.

1. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2008. ГОДИНУ. – Према речима Анђелке Миловановић, начелнице Службе за буџет и финансијске послове, трећи овогодишњи ребаланс буџета је разултат повећања прихода од 121.179.214 динара. Према њеним речима разлика је настала између осталог и услед повећања прихода од пореза на имовину, наплате комуналних такси, средстава од града, админситративних такси

2. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2009. ГОДИНУ. – Предлогом је предвиђено да буџет за наредну годину износи укупно 666.581.039 динара. Буџет се састоји од текућих прихода у износу од 648.884.000 динара који се увећавају за сопствене приходе индиректног корисника буџета од 17.697.039,00 динара. У текућу буџетску резерву издваја се 7.523.465,00 динара, док се за сталну буџетску резерву планира 300.000,00 динара. Између осталих расхода две највеће инвестиције у наредној години биће комасација реке Милатовице вредна 60 милиона и обнова надвожњака која ће коштати 31.000.000 динара. У складу са новим Статутом основно образовање прелази у надлежност општине и за то је издвојено близу 29.000.000 динара. Општина ће доделити јавним предузећима 18.000.000 динара од чега ће по пет милиона добити Туристичка организација и РТВ Младеновац, док је за Спортски центар опредељено осам милиона динара. За образовање, културу, науку и спорт предвиђено је 9,1 милион динара. Невладине организације ће добити 21,3 милиона, од чега ће спортским и омладинским удружењима припасти 9.000.000 динара. Општина је за унапређење пољопоривреде у следећој години предвидела пет милиона динара док ће за рад Месних заједница бити издвојено милион динара.

Шеф одборничке групе СРС, Владан Јеремић, најављујући да нас чека тешка економска година критиковао је буџетска издвајања од канцаларијског материјала, рачуна за мобилане телефоне, средстава за Дан општине до новца намењеног Јавним предузећима. Пет амандмана који су поднети на Предлог буџета скупштина није усвојила. Буџет за 2009. годину изгласам је са 34 гласова за и 20 против.

3. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНИ И ДОПУНИ ОДЛУКЕ О ПРЕСТАНКУ РАДА ФОНДА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ИЗГРАДЊЕ СТАНОВА СОЛИДАРНОСТИ.

4. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКУ УПРАВНОГ ОДБОРА ЈП "ДИП МЛАДЕНОВАЦ" МЛАДЕНОВАЦ, БР. 2762 И ОДЛУКУ УПРАВНОГ ОДБОРА ЈКП "МЛАДЕНОВАЦ" МЛАДЕНОВАЦ, БР. 4620-2-2.

5. ПРЕДЛОГ СТРАТЕГИЈЕ СУЗБИЈАЊА ЗЛОУПОТРЕБЕ ПСИХОАКТИВНИХ СУПСТАНЦИ У ОПШТИНИ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ПЕРИОД ОД 2009 ДО 2013. ГОДИНЕ. – Обрађивач овог документа је Координациони одбор за борбу против болести зависности који чине Горан Пешић, Добрица Недељковић и Зоран Милетић. Петогодишњим планом је предвиђен низ мера, док се током наредне и 2010. године године између осталог планира утврђивање броја зависника у Младеновцу, побољшање сарадње са школством, здравством, полицијом, црквом и осталим установама, осветљавање школских дворишта, увођење видео надзора итд.

У име обрађивача стратегије скупштини се обратио Горан Пешић који је нагласио да ово превазилази страначке поделе и да је најбитније да је стратегија најзад урађена што ће помоћи у организованијој борби са овим проблемом. Он је рекао да је сврха одбора да покреће акције превенције, а не репресије како многи очекују иако ће одбор инсистирати и на том аспекту и да очекује добру сарадњу са Полицијском станицом. Према његовим речима из разговора са особљем Завода за борбу против зависности, осим Младеновца једино су још општине Лазаревац и Обреновац покренуле ову причу.

Владан Јеремић се надовезао на излагање Пешића и рекао да ће одборничка група СРС – а подржати овај предлог који третира порблем који је по свом обиму можда и приоритет у општини.

Испред Српске напредне странке, обратио се Спасо Јањић који је рекао да се у овом документу налазе само објашњења појмова, и да се због тога ово не може назвати стратегијом. Он је рекао да прво треба дефинисати проблем, а да у документу стоји да је неко рекао да ми имамо око сто овисника у општини, односно да ми и не знамо колики је заправо то проблем.

Председник општине Младеновац, Бранисалав Јовановић, истакао је да овај проблем заслужује много више времена и простора него што је написано у документу али да је битно да први пут сви јавно признајемо да имамо проблем који морамо да решимо.
– Оно што је нажалост тачно је да органи полиције који примају плату тај део посла нису радили. Жалосно је да се очекује од човека који је дошао пре 15 дана у Младеновац да уђе у борбу против овога, а да не зна ни све улице у граду. Разговор са командиром Полицијске станице показао је његову жељу да тај проблем реши. Решење ће се видети на улици. Људи који продају дрогу на нашим улицама морају бити ухапшени. Средства која су потребна за рад ових људи су неограничена јер сваки тренутак је важан. Ако се ништа не деси, бар је ћу лично тражити да се промене сви у полицијској станици и да дође неко ко хоће и сме да ради тај посао – рекао је Јовановић.

6. ПРЕДЛОГ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ "БАТАШЕВО" ИЗМЕЂУ УЛИЦА ВАРДАРСКЕ, СМЕДЕРЕВСКИ ПУТ, ФРУШКОГОРСКЕ, МИЛАНА БЛАГОЈЕВИЋА И САВСКЕ У МЛАДЕНОВЦУ.

7. ПРЕДЛОГ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ПРОСТОР ОКО УЛИЦА НИКОЛЕ ТЕСЛЕ, МИЛОВАНА Т. ЈАНКОВИЋА, МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА И ВОЈВОДЕ МИШИЋА (ЛОКАЦИЈА МИХАИЛА МИЛОВАНОВИЋА) У МЛАДЕНОВЦУ.

8. ПРЕДЛОГ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ПРОСТОР ОКО УЛИЦА МИЛЕВЕ МАРИЋ, ПАЈЕ ЈОВАНОВИЋА И МАГИСТРАЛНОГ ПУТА М-23 (ЛОКАЦИЈА "ТАКОВСКА-КОЛУБАРСКА") У МЛАДЕНОВЦУ.

9. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНИ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ПРОСТОР ИЗМЕЂУ УЛИЦА МИЛОСАВА ВЛАЈИЋА, ВОЈВОДЕ ПУТНИКА, ЖИВОМИРА САВКОВИЋА И ЈАНКА КАТИЋА У МЛАДЕНОВЦУ.

10. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ КОЈОМ СЕ НАЛАЖЕ ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ДА ДОНЕСЕ РЕШЕЊЕ КОЈИМ ЋЕ СЕ УТВРДИТИ ПРЕСТАНАК ПРАВА КОРИШЋЕЊА КОНЦЕРНУ "ПЕТАР ДРАПШИН" А.Д. НА КАТАСТАРСКИМ ПАРЦЕЛАМА У УКУПНОЈ ПОВРШИНИ ПД 7.19,28 ХА И УТВРДИ ПРАВО КОРИШЋЕЊА У КОРИСТ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ - На овај предлог је стигло два амандмана, а Бранислав Јовановић је рекао да је Општинско веће заузело став већином гласова да се амандама Радомира Јовичића усвоји и постане саставни део предлога, а да се амандман Горана Милетића одбаци.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.