logo

Актуелности

Бесплатно земљиште за инвеститоре

Бесплатно земљиште за инвеститоре Министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулић изјавио је јуче у Београду да то министарство завршава уредбу по којој ће општине и градови стратешким инвеститорима моћи да понуде градско грађевинско земљиште испод тржишне цене, али и бесплатно. Према Дулићу, та могућност ће постојати уколико инвеститор уложи одређен новац чији износ још није дефинисан, запосли одређен број људи или донесе неку нову технологију и развојне пројекте.

– Ових дана завршавамо још једну уредбу коју смо дужни да завршимо у складу са новим законом, која ће омогућити локалним самоуправама да грађевинско земљиште, које фактички продају стратешким партнерима, могу да дају и по нижој цени од тржишне, уколико тај стратешки партнер испуњава одређене услове, пре свега везане за развој заједнице. Локална самоуправа ће, уколико има могућност да привуче стратешког инвеститора, чак до "цене нула" моћи да понуди грађевинско земљиште – рекао је министар Дулић.

Сама процедура подразумева, како је казао Дулић, да коначну реч има Влада Србије, али и да уколико влада не одговори на захтев локалне самоуправе у року од 30 дана, сматраће се да је захтев подржан. Он је најавио и да ће Просторни план Републике Србије бити упућен парламенту до априла 2010. Неопходно је да буду израђени и локални просторни планови, а рок за те послове је око две године, објаснио је министар Дулић. Тек после тога рока, моћи ће да се говори о пуној примени закона и инвеститори ће моћи све потребне дозволе да "изваде" на једном месту, казао је министар.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.