logo

Актуелности

Усвојени програми пословања јавних предузећа

Усвојени програми пословања јавних предузећаЧланови Општинског већа данас су дали сагласност на програме пословања јавних предузећа за 2009. годину. Између осталог, на данашњој 6. седници Општинског већа усвојен је и Програм уређења грађевинског земљишта као и Правилник о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи. Седници су осим већника присуствовали и директори општинских јавних предузећа о чијим програмима пословања и плановима за ову годину се расправљало.

1. Нацрт решења о давању сагласности на Програм пословања ЈКП "Младеновац" за 2009. годину. – Тачка је једногласно усвојена.

2. Нацрт решења о давању сагласности на Програм пословања ЈП "ДИП Младеновац" за 2009. годину. – Тачка је једногласно усвојена.

3. Нацрт решења о давању сагласности на Програм пословања ЈКП "Пијаце Младеновац" за 2009. годину. – У оквиру ове тачке дневног реда Бранислав Јовановић је указао да је планирано повећање зарада у овом предузећу 14 одсто што је знатно више од законски дозвољених 8 одсто. На ово је реаговао Бранислав Икић, директор ЈКП "Пијаце Младеновац", који је рекао да се не ради о цифри од 14 одсто, како је Јовановић рекао, већ осам одсто, те да су стручне службе дале своје мишљење о овом питању. За ову тачку су гласали : Милан Ђорђевић, Драгана Лукач, Миомир Мрвошевић, Драган Марковић, Зоран Милетић и Иван Јанковић. Против су били Бранислав Јовановић, Божидар Томићевић и Дејан Чокић. Тачка је усвојена већином гласова.

4. Нацрт решења о давању сагласности на Програм пословања ЈПИ "Младеновац" за 2009. годину. – Јовановић је рекао да се овде поновила ситуација као и код ЈКП "Пијаце Младеновац", односно да стручна служба мисли да је у реду планирано повећање зарада, а да се он са тим не слаже. Резултат гласања се поновио као и на претходној тачки и она је усвојена већином гласова.

5. Нацрт решења о давању сагласности на Програм пословања Туристичке организације "Младеновац" за 2009. годину. – Тачка је једногласно усвојена.

6. Нацрт решења о давању сагласности на Програм пословања СРЦ "Љубомир Ивановић-Геџа" за 2009. годину. – Бранислав Јовановић је рекао да је у предложеном програму расход овог предузећа већи од прихода за скоро 12 милиона динара. Директор овог предузећа Мирко Стевановић је рекао да је то тачно и да се програм пословања планира са губитком у старту. Јовановић је питао да ли могу да се изнађу додатне активности како би се бар пословало са позитвном нулом, на шта је Стевановић одговорио да је планирани губитак фактичко стање ствари у овом предузећу, као и да је овогодишњим буџетом Спортском центру додељено милион и по динара мање него прошле године. За ову тачку су гласали : Милан Ђорђевић, Драгана Лукач, Миомир Мрвошевић, Драган Марковић, Зоран Милетић и Иван Јанковић. Против су били Бранислав Јовановић, Божидар Томићевић и Дејан Чокић. Тачка је усвојена већином гласова.

7. Предлог Пословника о раду Општинског већа градске општине Младеновац. – Тачка је једногласно усвојена.

8. Нацрт Одлуке о измени и допуни одлуке о одређивању грађевинског земљишта на територији општине Младеновац. – Тачка је једногласно усвојена.

9. Предлог Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи градске општине Младеновац. – Тачка је усвојена.

10. Предлог Решења о одбијању жалбе Вељковић Милана из Младеноваца бр. 7-352-90/2008 од 12.12.2008. године против решења Одељења за комуналне, грађевинске и урбанистичке послове Општинске управе општине Младеновац бр. 7-352-90/2008 од 26.11.2008. године. – Након краће али плодотворне расправе о овој тачки за прихватање жалбе је гласало шест већника, док је троје било уздржано.

11. Програм уређења грађевинског земљишта на територији општине Младеновац за 2009. годину. – У оквиру дискусије за реч се јавио Драган Марковић који је нагласио да је за санацију и изградњу некатегорисаних путева издвојено свега 27.592.000 динара што је по њему недовољно. Он је предложио да се ова сума допуни са још 60 милиона које би обезбедио Град Београд. Бранислав Јовановић је предложио да се иде на суму од 200 милиона како би се урадило што више путне мреже. Зоран Милетић је рекао да је нереалана допуна од 200 милиона. Јовановић је запитао чиме је онда реална сума од 60 милиона, на шта је Милетић одговорио да би тај захтев био оправдан буџетом Београда. Јовановић је рекао да је новим статутом одржавање некатегорисаних путева у надлежности општине Младеновац и да није уверен да ће Београд ову позицију финасирати са додатних 60 милиона али да ако се већ тражи повећање онда треба тражити 200 милиона динара. За повећање од 60 милиона гласали су Милан Ђорђевић, Драгана Лукач, Миомир Мрвошевић, Драган Марковић, Зоран Милетић и Иван Јанковић. Против су били Бранислав Јовановић, Божидар Томићевић и Дејан Чокић. За захтев од 200 милиона ситуација била обрнута. Јовановић је расправу закључио изјавом да је брига већника за путну мрежу Младеновца за сваку похвалу али да од Београда нећемо добити ни 60 ни 200 милиона динара. Тачка је усвојена већином гласова са допуном да се од Града Београда тражи додатних 60 милиона.

12. Разно – Миомир Мрвошевић се обратио присутнима са предлогом да у складу са новим статутом општине Младеновац треба захтевати од Града Београда да младеновачка "Ласта" и грађани Младеновца не плаћа коришћење аутопута јер је Младеновац сада градска општина као и да друге градске општине не плаћају. Јовановић је предложио да се прво обави разговор и за то задужио већника Мрвошевића. Као другу ствар Мрвошевић је предложио да сва јавна предузећа, као и општина, имају један број обезбеђених паркинг места за службенике ових установа.

– Ако би то било пет или шест места онда би њих користили они који први дођу на посао, а ови који дођу касније на радно место нека траже место – каже Мрвошевић.

Јовановић је рекао да свако мора да плаћа паркинг место без обзира где ради и да Мрвошевић уколико жели да направи промене у овој области треба да предложи измену Одлуке о паркирању која регулише све повластице и обавезе.

Милан Ђорђевић је захтевао да се услед изузетно лоше економске ситуације у којој се налази младеновачка привреда контактирају сви већи привредни субјекти како би се добио увид у тренутно стање и о евентуалним новим отпуштањима радника да би се на основу тога контактирала одређена министарства. Јоавновић је одговорио да је све то већ урађено и да контакт постоји

– Највећи проблем који тренутно имамо је "Петар Драпшин", и постоји намера људи који воде ово предузећа да се промени начин приватизације. У том смеру предстоји састанак са надлежним министром који ових дана треба и да се деси. Општина Младеновац нема право да се меша али има право да помогне. Што се тиче наше кланице, све што је било у нашој моћи је урађено да се она не затвори – рекао је Јоавновић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.