logo

Актуелности

Општина наградила најбоље полицајце

Општина наградила најбоље полицајцеПосле дужег времена општина Младеновац опет ће сваког месеца награђивати најзаслужније младеновачке полицајце. Председник општине Младеновац, Бранислав Јовановић и замник председника општине, Дејан Чокић, уприличили су данас пријем за најбоље полицајце за месец јануар.

Новчане награде "Полицајац месеца" од по 10.000 динара уручене су Горану Васићу, самосталном полицијском инспектору и Вељку Добрићу, млађем полицајцу. Пријему је осим награђених полицајца присуствовао и командир Полицијске станице, Радосав Шћекић, на чији предлог су полицајци награђени.

Инспектор Горан Васић је током прошлог месеца самосатлно и у сарадњи са колегама расветлио више кривичних дела Тешких крађа и Крађа. Тако је 10/11. јануара ухапсио више малолетника који су развалили ограду зелене пијаце и из радње "Маркада" украли већу количину робе. Исти извршиоци су три дана раније такође у кругу зелене пијаце обили киоск "Футура плус" и однели робу. Инспектор Васић, је 14. јануара расветлио кривично дело Тешке крађе извршено у златарској радњи "Андреја Стојановић". Разбојници су ушли у радњу и одвлачећи пажњу продавца украли златни ланац. Васић је 11. јануара ухапсио на лицу места, приликом извршења кривичног дела Тешке крађе, починиоца који је у главној младеновачкој улици разбио стакло на продавници, ушао унутра где је затечен и лишен слободе.

Млађи полицајац Вељко Добрић је током јануара радећи у интервентној патроли ПС Младеновац остварио натпросечне резултате тако што је на месту извршења кривичног дела ухватио четири извршиоца, легитимисао 33 лица и поднео три прекршајне пријаве.

– После дужег прекида од ове године поново смо успоставили у општини Младеновац акцију "Полицајац месеца", са којом желимо да покажемо више ствари. Најпре, једна од битних ствари која по мени протеклих година није функционисала је да и општина Младеновац и Полицијска станица треба да раде заједнички у корист грађана Младeновцa и да покушају да реше њихове проблеме. Нажалост, на нашој полицији остале су оне ружне ствари које морају да решавају и да таквих проблема којих има много у будућем периоду буде што мање. Много посла је пред њима али могу да кажем да се кренуло са мртве тачке и да су проблеми почели да се решавају. Нису сви решени али надам се да ће у будућем периоду бити стављена тачка на тај део ружне приче у нашем граду. Станица полиције је предложила два полицајца и ми смо прихватили предлоге командира јер он као непосредни старешина најбоље зна ко је успешно радио. Част ми је да вам уручим ове скромне награде које показује жељу општине да се укључи у ваш непосредно у ваш рад. Спремни смо да помогнемо у вашем раду, од опреме које немате до свега што је потребно, како би ваш посао радили још успешније – рекао је Бранислав Јовановић.

У име награђених полицајаца, општини Младеновац и председнику се захвалио командир ПС Младеновац, Радосав Шћекић, и нагласио да му је задовољство што се изнашла могућност да се поново успостави акција "Полицајац месеца".

– Желео бих да објасним зашто су двојица наших колега, а не један полицајац предложени за ову награду. Ми у станици имамо Одсек за сузбијање криминалитета али и униформисане полицајце које виђате сваки дан на улици. Да не би одвајали те две јединице ми смо изабрали најбоље испред сваког одсека. Они су имали најбоље резултате у јануару и увек ћемо гледати да то буду најбољи полицајци у претходном месецу али и да постоји континуитет у њиховом раду – рекао је Шћекић и додао да је до сада сарадња са општином била изузетно успешна.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.