logo

Актуелности

Почела "Јагњијада 2010"

Почела "Јагњијада 2010"Уз ватромет и пуцањ из трешњевог топа синоћ је у Јагњилу отворена, четврта по реду, културно - спортско - привредна манифестација "Јагњијада". Организатор, Удружење "Бело Јагње" и ове године је припремило богат програм који ће трајати наредна три дана, а домаћини ће се и ове године потрудити да приреде занимљив програм и добру забаву уз старе српске гурманлуке.

Госте очекује изложба расних оваца, која је и централни догађај манифестације, као и велика изложба пољомеханизације. Биће организована и изложба слика и наивне уметности док ће се деца школског узраста такмичити у старим спортским играма.

Љубитељи изворне песме и музике и народних игара, имаће прилике да чују такмичаре певаче аматере али и оне који ће се борити за престижну титулу "Прве пастирске фруле Србије". Осим тога фолклорне групе ће увесељавати присутне својим играма и песмом, а и ове године свима ће се разгалити срца када се буде бирала "МИС Јагњијаде " (најлепша пастирица Србије, а очекујемо велики одзив девојака).

За такмичење у спремању јела од Јагњетине, сваке године је све више пријављених учесника, те ће тако и ове године посетиоци моћи да пробају разна јела од јагњетине и овчетине. За сва такмичења у спремању јела организатор ће обезбедити жири састављен од врсних познавалаца кулинарства, а надамо се да ће нам част, као и претходне године, указати господин Стамбол Гештамов шеф Кухиње Хотела Интерконтинентал Из Београда.

Сва четири дана, 24 часа дневно, уз храну, пиће и музику гости ће моћи да уживају, а задовољство ће им организатор употпунити гостовањима познатих личности из света домаће естраде.

Детаљан програм овогодишње "Јагњијаде" можете погледати интернет презентацији www.jagnjijada.com

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.