logo

Актуелности

Усељене прве Ромске породице


Праћени радозналим погледима нових комшија шест Ромских породица са 34 чланова уселило се данас у нове домове смештене у "Карађорђевој" улици, преко пута Железничке станице. Представници Градских служби, Општине Младеновац, Дома здравља и Центра за социјални рад дочекали су три породице из нехигијенског насеља испод "Газеле" и три породице са територије општине Младеновац.

Насеље са 18 стамбених и два санитарна контејнера смештено је на општинској парцели у "Крађорђевој" улици. На поменутој локацији налазе се дуплекс и појединачни контејнери предвиђени за смештај шест и више чланова породице и до пет чланова. Иако је било предвиђено да данас из Београда стигне осам породица, према извештају социјалног радника пет породица је одбило да дође у Младеновац.

Данас је усељено шест стамбених јединица, а према најави др Добрице Недељковића , помоћника председника општине за здравство и социјалну заштиту, ускоро се очекује и усељавања у преостале стамбене контејнере.

− Према плану расељавање нехигјенског насеља испод београдског моста "Газела" данас су нам пристигле три породице од планираних осам, са 19 чланова, а уједно је извршено расељење Ромских породица из општине Младеновац, из магацина у "Чабрњаковом дворишту", одакле је дошло три породице са 15 чланова. Тренутно се обавља здравствени преглед и евидентирање, а у току дана ће бити прикључена струја и оспособљени санитарни контејнери. Према броју пристиглих очекује се да ће доћи још неки који су били предвиђени али који су према извештају социјалног радника који су пратили ове породице одбили да дођу. Очекује се да према плану сутра стигне још нека од породица. Стамбени контејнери су опремљени са по три лежаја, столом са четири столице и дуплим ормаром, тако да постоји могућност и размештаја. За сада постоје два санитарна контејнера опремљена са четири wc шоље, великa бојлерa, лавабоом и туш кабинама. Могу вам рећи да није било отпора мештана као што је то био случај у Малој Врбици већ напротив, и свакако треба похвалити то како су комшије прихватиле досељење ових људи. Што се тиче даљег живота овог насеља биће организоване редарске службе уз подршку свих структура општине − рекао је Недељковић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.