logo

Актуелности

Исељено нехигијенско насеље испод "Газеле"


Више од 210 картонских барака у којима је живело око 900 људи, без иједног инцидента исељено је јуче из нехигијенског насеља испод моста "Газела", чиме је оно после више деценија престало да постоји. У акцији је учествовало више од 140 радника надлежних градских служби, ангажовано је око 70 возила за разне намене, а према првим проценама са овог простора биће однето око 500.000 тона разног смећа. За 114 породица са пребивалиштем у Београду обезбеђен је адекватан смештај на Чукарици, у Раковици, Младеновцу, Барајеву и Сурчину. За породице које немају пребивалиште у Београду, у сарадњи са надлежним републичким министарством, обезбеђен је превоз и прихват у местима из којих су дошле.

Обишавши локацију, градоначелник Драган Ђилас захвалио се и честитао Милану Кркобабићу, заменику градоначелника, Владану Ђукићу, градском секретару за социјалну заштиту, и Живораду Анђелковићу, помоћнику градоначелника, који су поднели највећи терет ове акције.

– Овај проблем постоји у граду неколико десетина година, и када смо пре неколико месеци рекли да ћемо га решити тако да сви Београђани буду задовољни, укључујући и оне који живе у овом насељу, многи нису веровали. Били смо предмет многих оптужби и неповерења, а данас је то, захваљујући сарадњи са Министарством унутрашњих послова и градским службама, била заиста одлична акција, и ми смо оно што смо обећали да ће бити готово 31. августа заиста и испунили. Сутра ћете видети, када будемо обишли и повели ту децу која никада нису ишла у школу, да смо и тај део обећања испунили. Најважније је да сада, што се града Београда тиче, ова саобраћајница може да се реконструише, али ћу још једном поновити да ја као градоначелник немам право да зауставим реконструкцију "Газеле", али да ћу стално инсистирати на томе да сви Београђани знају динамику радова, шта ће се и када радити и када ће се који део "Газеле" затварати – рекао је градоначелник Ђилас.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.