logo

Актуелности

Положени венци на споменик у Малом Пожаревцу

alt

Поводом Дана сећања на родољубе који су стрељани од стране фашистичких окупатора - 26. маја 1943. године, представници три градске општине, Младеновца, Гроцке и Сопота, положили су венце на спомен обележјe у Малом Пожаревцу.

На месту где је немачки окупатор 1943. године стрељањем 129 родољуба починио један од најстрашнијих злочина на простору Шумадије, у име Градске општине Младеновац, венац на споменик жртвама фашистичког злочина положили су Владан Глишић, председник Градске општине Младеновац и Стефан Ивановић, помоћник председника општине. У име градских општина Сопот и Гроцка, венце су положили председници општина Живорад Милосављевић и Живадинка Аврамовић.

Почаст стрељаним родољубима одали су и представници општинских и градске организације СУБНОР-а, представници Социјалистичке партије Србије, као и потомци стрељаних родољуба.

Скупу су се обратили председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, председник УБНОР-а Младеновца, Никола Костадиновић и председник градског СУБНОР-а Боро Ерцеговац.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.