logo

Актуелности

Општина стипендира 54 студената

Општина стипендира 54 студенатаИако је првобитном скупштинском одлуком предвиђено да Градска општина Младеновац ове године стипендира тридесеторо студената, Бранислав Јовановић, председник општине Младеновац, саопштио је данас да ће и 24 академаца који су били испод црте, од почетка следеће године бити општински стипендисти. Јовановић је данас на пријему за студенте у свечаној сали "др Елси Инглис" уручио првих 30 уговора о стипендирању.

− У послу који тренутно радим има и лепих и ружних ствари. Ово данас је свакако лепа ствар јер стајати испред студената који имају овакав просек је велика част и задовољство. Понос општине Младеновац је да на њеној територији живе такви људи. На конкурс је стигло 54 молбe студената који су задовољавали критеријуме и иако је важећа одлука била да ситпендирамо тридесеторо, јутрос смо одлучили да изађемо у сусрет и осталима који испуњавају услове. На жалост, нећемо моћи свима да од овог тренутка доделимо стипендије, али од Нове године и ових 24 студената ће добити стипендије.

Она није велика али показује да општина Младеновац мисли на вас јер будућност и ове општине и државе се налази у вашим рукама. Убеђен сам да што пре заузмете места за која се школујете свима у овој земљи ће бити боље − рекао је Јовановић.

Да се ради о изузетним ученицима сведочи и податак да од тридесетото студената којима су данас уручене стипендије, чак троје има у индексу све десетке, док је 30 на листи са просеком 9,06.

Вукићевић Катарина, студенткиња II године, Факултета организационих наука Београд са просеком (9,45), ове године први пут је конкурисала за стипендију.

− Одушевљени смо јер смо сада први пут чули да ће сви који су конкурисали добити стипендију што је стварно одличан потез општине Младеновац. Ово нам доста значи јер је то мотивација и награда за наш труд и лепо је када неко обрати пажњу на ваш рад и ваш просек на факултету − каже Катарина.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.