logo

Актуелности

Нови изглед пијаце

Нови изглед пијацеПрича о изградњи комплекса зелене пијаце до сада је умногоме подсећала на шпанску серију маштовитог редитеља. Имали смо издаје, преваре, надања, обећања, бацања под багере и разне друге обрте али једног дана свему дође крај, па и шпанској серији (додуше, треба издржати 213 епизода да би сте видели расплет).

Било како било, гостујући недавно на ТВ Младеновац, Бранислав Јовановић, председник општине Младеновац, најавио је да је општина коначно нашла поузданог партнера за изградњу зелене пијаце. Према његовим речима то је београдско предузеће "Ратко Митровић" које се као једини понуђач спреман да "изгура" овај посао јавило на расписан тенедер. Јовановић нам је данас рекао да се потписивање уговора са овим предузећем очекује током следеће недеље.

Тешко је замислити пролазећи ових дана зеленом пијацом да ће на месту тезги са промрзлим бабама нићи стаклено - бетонски комплекс на више нивоа у којем ће се на једном месту становати, продавати техничка роба у локалима док ће и за бабе бити места на покривеној пијаци (само што неће морати да облаче две сукње и четири џемпера).

Управо је ово идејно архитектонско решење стамбено пословног објекта зелене пијаце Доц. Зоран Н. Ђукановић, дипл.инг.арх из Београда. Бруто развијена грађевинска површина планираног објекта износи 22.420 м2, нето површина објекта износи 19.445 м2, од чега 7.135 м2 подземне етаже и 12. 310 м2 надземне етаже. Планирана је гаража је у два ниво површине од 6.770 м2 са око 160 маркинг места за аутомобиле и 5 паркинг места за мање камионе и доставна возила. У подрумским етажама осим гараже планиране су и техничке просторије. Иначе, комплетна конструкција објекта је скелетни армирано – бетонска систем са међуспратном конструкцијом од пуне армирано бетонске плоче.

И на крају оно што сваког интересује, а то је цена. Јовановић је рекао да се ради о огромној инвестицији за данашње услове. Он је нагласио да се до вредности улагања лако долази ако имате у виду да се прави објекат од 20.000 квадрата са ценом од 500 до 1000 евра по квадрату. Ипак, уколико све буде ишло по плану, Јовановић очекује да ће градња почети већ у марту следеће године.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.