logo

Актуелности

Основна школа ,,Живомир Савковић" из Ковачевца обележава Дан школе

 Основна школа „Живомир Савковић“ из Ковачевца ове године, због актуелне епидемиолошке ситуације, Дан школе обележава симболично, представљањем кратког филма о активностима школе и успесима ученика у протекилих годину дана и новим бројем школског часописа „Кораци“.

Филм је направљен као својеврсни колаж састављен од слика које приказују све оно што је било важно у последњих годину дана. Највећи простор посвећен је успесима ученика којих је, упркос пандемији и свим потешкоћама које је донела, било прегршт.
Познавање француског језика на такмичењу „Willkommen“ донело је петацима медаље као потврду доброг и преданог рада. Знањем су ђаци успели да остваре и сјајне резултате на општинским такмичењима из математике и физике, а спортско умеће донело је ученицима нижих разреда треће место на Малим олимпијским играма – градском такмичењу.
Уметнички дар ученика препознат је наградама на литерарним конкурсима „Шантићеве речи 2020“ и „Радовићев венац“, а до изражаја је дошао и на ликовним конкурсима.
У филму су приказане и друге креативне активности које су реализоване од стране ученика и запослених у школи: новогодишње украшавање учионица и маскенбал, прослава Дана жена, пројекат „Потрага за језичким благом“, акција библиотека Србије „Читај гласно“ и неки од ликовних и литерарних радова ученика, инспирисаних актуелном ситуацијом, на тему „Школа под маскама“. То је уједно и централна тема овогодишњег броја школског часописа „Кораци“, у којем су сакупљени најбољи ликовни и литерарни радови, и који подробно приказује све оно што је Основна школа „Живомир Савковић“ постигла у протеклој години.
 
Часопис ,,Кораци" у електронском формату можете преузети овде.
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.