logo

Актуелности

Пријем за ромска удружења поводом Међународног дана Рома

 Поводом 8. априла, Међународног дана Рома, чланица Већа за социјална питања, националне мањине, унапређење и заштиту људских и мањинских права, Сузана Васић, уприличила је пријем за представанике ромских удружења са територије општине Младеновац.

Пријему су, поред садашњих удружења која се баве ромским питањима, присуствовали и оснивачи првог Друштва „Ром“, основаног 1985. године.
Васићева је у име Градске општине Младеновац и у своје лично име честитала припадницима ромске националне мањине Међународни дан Рома и истакла да је данашњи дан прилика за сумирање остварених резултата на побољшању положаја Рома и Ромкиња.
„Општина Младеновац је у претходним годинама посебну пажњу посветила унапређењу положаја ромске заједнице кроз активно укључивање у све друштвене токове живота. Усвојили смо Локални акциони план за период од 2019 - 2021. године, у оквиру којег смо реализовали бројне активности из области социјалне заштите, образовања, здравства и запошљавања. Покренули смо горући проблем као што је легализација стамбених објеката у ромским насељима, затим активности на решавању имовинско-правних односа, обезбеђивали школски прибор, хигијенска средства и др.Општина Младеновац ће и убудуће наставити да вам пружа све врсте помоћи са циљем обезбеђивања квалитетнијих услова живота у свим његовим аспектима“, рекла је Васићева.
Представници ромских удружења су се захвалили Градској општини Младеновац и чланици Већа Сузани Васић на досадашњој сарадњи и на свему што су до сада урадили на унапређењу њиховог положаја.
Дружење је настављено уз пригодан коктел који је приређен у складу са епидемиолошким мерама.
Rominjo1
Rominjo2
Rominjo3
Rominjo4
Rominjo5
 
 
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.