logo

Актуелности

Додељена јавна признања за 2020.годину

У галерији Фоаје младеновачког Центра за културу и туризам организована је свечаност на којој су додељена јавна признања Градске општине Младеновац за 2020. годину.

Присутне је поздравио председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић који је потом добитницима уручио признања.
 
„Дан победе је један од најсветлијих датума у светској историји. Дан који припада свим слободоумним и слободољубивим народима који прокламују и прихватају људска права и слободе као једини термељ на којем се гради и обликује будућност. Поклањајући се данас сенима наших предака, одлучни да никада не заборавимо, показали смо да време које неумитно протиче, не брише сећања на храброст, солидарност и човекољубље.
Историја је показала да без великих тешкоћа нема ни великих победа. У протеклој години, пуној изазова, сви заједно и свако на свом пољу деловања чинили смо све да ни један сегмент привредног и друштвеног живота, не изгуби пређашњи ритам и да очување урбане матрица нашег града остане наша приоритетна обавеза.
Сигуран сам, а и резултати довољне сведоче, да смо у томе успели. Зато ми дозволите да изразим највеће дивљење и захвалност, свим нашим делатницима који су у претходној години својим радом и залагањем чинили да све у граду функционише, да се остварују резултати на такмичењима који проносе име града и ван граница наше земље, да се одговорно спроводи здравствена и социјална заштита. Да се у исто време, када се води битка за здравље и живот сваког човека, непрекидно ради и гради, уређује и реконструише.
 
Охрабрује и задивљује чињеница да у нашем граду живе људи који су му дубоко посвећени, одани његовом духу и традицији, спремни да креирају позитивне промене у друштву. Да иза себе оставе траг који не бледи и по којем ће га препознавати будуће генерације.
 
Четрнаест добитника јавних признања за 2020. годину, показује колико је ова година била успешна, упркос околностима пандемије које су отежавале свако нормално функционисање.
 
Нашим цењеним добитницима јавних признања честитам на знању, вештинама, солидарности и храбрости, на жељи да помере и превазиђу постављене границе.
 
Драги гости, поштовани суграђани, убеђен сам да ће време које је пред нама показати да је Младеновац град са великим развојним потенцијалима, значајним материјалним и људским ресурсима, те је потпуно природно, могуће и прихватљиво очекивати још веће резултате у свим сегментима друштва.
 
Хвала вам и чувајте своје здравље. Чините добро једни другима и у добру живите“, рекао је Глишић.
 
ДОБИТНИЦИ ЗАХВАЛНИЦЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ:
Аријана Трајковић и Александра РанђеловиЋ, професоркe руског језика у Гимназији Младеновац за рад на подизању нивоа знања из руског језика и остварене резултате на такмичењима.
 
Невена Мирић, ученица Гимназије Младеновац, која је иницијатор и организатор хуманитарних акција у Младеновцу. Омладинским активизмом, зрелошћу у размишљању, личном одважношћу и човекољубљем, Невена је пример како припадници младе и перспективне популације, хумано и дубоко етички утичу на свет око себе.
 
Срђан Ђорђевић, за храбро, савесно и одговорно вршење службене дужности у току ванредне ситуације - пожара у Геронтолошком центру Младеновац.
 
Јована Јованчевић, медицинска сестра у Институту за инфективне и тропске болести , односно Ковид болници за најхитније и најтеже случајеве, од почетка пандемије корона вируса, без дана одсуства, безброј пута је учинила добро, стручно и професионално поступајући према свима, а између осталих и својим Младеновчанима.
 
Љиљана Срећковић, koja je за 16 година ангажовања у културно забљавно животу Удружења пензинера општине Младеновац и Клуба за старије "Младеновац 1" дала је немерљив допринос и оставила видан траг. Оснивач је драмске и фолклорне секције, мушке и мешовите певачке групе и организатор књижевних вечери.
Драган Кузмић, дипломирани економиста и успешан предузетник из Кораћице, после дугогодишње паузе, покренуо је Фудбалски клуб "Космајац" који је, захваљујући његовом залагању, већ четири године у вишем рангу и један од најбољих младеновачких клубова данашњице. Личним средстима често помаже спорт и један је од најзаслужнијих за изградњу новог фудбалског терена у Кораћици.
 
Зоран Тиосављевић, председник Савета Месне заједнице Сенаја, за допринос комуналном уређењу месне заједнице. За време два мандата од 2001. до 2005. и од 2009. до данас, личним ангажовањем и залагањем учинио је да се сви планови спроведу у дело. Сенаја је данас место са уређеним пропустима, асвалтираним путевима и уличном расветом.
 
18. Инжењеријском батаљону 1. Бригаде копнене Војске Србије из Новог Сада", за помоћ у решавању комуналних проблема у Месној заједници Рабровац; У селу Рабровац, на реци Кубршници, Војска Србије протекле године поставила је нови, тешки механизовани мост. Захваљујући томе, мештани села Рабровац, од прошле године безбедно могу да приђу својим парцелама.
 
Добитницима захвалнице, као саставни део јавног признања, уручена су уметничка дела настала на ликовној колонији, једној од сталних манифестација градске општине Младеновац.
 
ДОБИТНИЦИ ПОВЕЉЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ:
Горјана Грчић, руководилац Центра за социјални рад у Младеновцу, за допринос у току пандемије, као и пре ње, иновативне промене у раду Центра, људску толеранцију и размевање, бригу о нашим најстаријим суграђанима и рањивим групама.
 
Удружење "Литера Младеновац", које је од свог оснивања 2017. године, започело мисију развоја и популаризације књижевног стваралаштва у општини Младеновац.
 
Светлана Максић - Књижара "Макс" синоним је за успешно предузетништво на територији општине Младеновац. Светлана Максић, менаџерка предузећа, до своје смрти 2020. године, са запосленима које чине углавном жене, креирала је успешну трговинско-увозну пословну политику засновану на преданом раду, срдачном односу према клијентима и учешћу у хуманитарним активностима у оквиру заједнице. Повељу за област привреде примио је син добитнице Стефан Максић.
 
Слободан Сретеновић, тренер рвачког клуба "Љубомир Ивановић Геџа" који је личним залагањем и напорним радом са свим узрастним категоријама, допринео освајању првог места у Супер лиги Србије.
 
МАЛИ ГРБ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ за 2020. годину додељен је Милошу Радојевићу, такмичару Карате клуба Младеновац и сениорском репрезентативцу Србије за достигнућа и резултате на домаћим и међународним такмичењима у 2020. години.
 
ГРБ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ, највише признање, добила је Весела Јевтић, секретар Црвеног крста Младеновац који успешно води већ скоро тридесет година.
 
Изговорити њено име, значи помислити на хуманост, на непроцењиве вредности резултата њеног рада, који су плод иновативног приступа у промовисању и ширењу хуманих вредности међу младима, на учење и увежбавање елементарних мера спасавања људских живота, на успешно приказивање истих вештина и знања на такмичењима, на дежурства обучених волонтера за пружање прве помоћи на најзначајнијим догађајима у Младеновцу, на обучавања спасилаца на води и успостављање службе спасавања на води на базену у Спортском центру по међународним стандардима.
 
Памтимо вежбе за које се Весела јевтић, као секретар, опредељивала, јер је сматрала приоритетним имати обучене волонтере и спремне капцитете и процедуре за помоћ угроженима у несрећама – као што је учешће на великој међународној вежби у Младеновцу са више од 40 учесника, као што је било хитно активирање ресурса за збрињавање жртава пожара на бараци монтажном објекту за колективни смештај избеглица 1999. године, као што је акција пружања помоћи пострадалима у мајским поплавама 2014. године (пре свега евакуисаним старијим обреновчанима који су били збринути у Дому за стара лица, становницима Обреновца, као и других погођених средина), организовање помоћи привременој ковид болници у Младеновцу, личних заштитних средстава за званичнике и службена лица која су у Младеновцу била у првим борбеним редовима на почетку пандемије корона вирусом.
 
Име Весела Јевтић заслужено везујемо за успешне акције давања крви са резултатима за поштовање. Секретар Црвеног крста Младеновац је човек који на лекцију хуманости Младеновчана о високом степену мотивисаности да масовно, доброљно дају крв - узвраћа још хуманије и успешно заступа интересе оболелих Младеновчана којима је потребна најдрагоценија течност.
 
У оквиру културно-уметничког дела програма, присутни су били у прилици да погледају део ауторског пројекта Дарка Тодоровића под називом "Ревија српске народне ношње" који су извели чланови Културно-уметничког друштва "Славко Манојловић", а који је премијерно приказан у Младеновцу 2018. године у оквиру манифестације "Дани европске баштине" као и наши млади музичари Тодор Лазићу и Ана Вујчић, чланови ансамбла "Шумадија" из Влашке" који су овај програм увеличали својим раскошним талентом.
Foaje1
Foaje10
Foaje2
Foaje3
Foaje4
Foaje5
Foaje6
Foaje7
Foaje8
Foaje9
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.