logo

Актуелности

Апотеке "Београд" у младеновачком Дому здравља

Апотеке "Београд" у младеновачком Дому здрављаНа јучерашњој седници Скупштине града Београда одборници су усвојили решења о давању сагласности на одлуке о изменама статута Апотеке "Београд" и Домова здравља "Младеновац", "Гроцка", "Обреновац", "Сопот" и "Др Милорад Влајковић" у Барајеву. Овим изменама апотеке Дома здравља у Младеновцу прелазе под надлежност Апотека "Београд".

– Према статуту Апотеке "Београд" ова здравствена установа досад је обављала фармацеутску делатност на територији десет градских општина и у општинама Лазаревац и Сурчин, а садашњим изменама она ову делатност обавља на територији читавог Београда. Због тога су измењени и статути домова здравља у Гроцкој, Обреновцу, Сопоту, Младеновцу и Барајеву, који су досад имали своје апотеке, а сада ће у њима фармацеутску делатност обављати Апотека "Београд" – објаснила је чланица Градског већа Александра Гојковић.

Иначе, Апотека "Београд" основана је 27. јануара 1971. године од стране Скупштине града Београда. У апотекама, лаборатороијама и заједничким службама ради 1140 запослених, од тога 450 дипломираних фармацеута, укључујући 50 специјалиста из различитих области у тиму са приближно 360 фармацеутских техичара. Подршку у раду пружају им и високо образовани стручњаци различитих профила (правници, економисти, инжињери, информатичари и др.)

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.