logo

Актуелности

Младеновац угостио најбоље светске рваче

Младеновац је био је сјајан домаћин овогодишњег Меморијалног турнира „Љубомир Ивановић Геџа“ који је одржан у хали Спортског Центра. Ова спортска манифестација организована је под покровитељством Градске општине Младеновац, Спортског савеза Младеновца, Министарства омладине и спорта Републике Србије, а технички организатори били су Рвачки клуб "Љубомир Ивановић Геџа" и Рвачки савез Београдауз подршку и помоћ Спортског центра који носи име овог прослављеног спортисте и тренера.

Турнир је отворио председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, који је у име свих Младеновчана и Градске општине Младеновац свим такмичарима и посетиоцима пожелео добродошлицу на турнир.
 
„Рвачима, тренерима, судијама, делегатима и свим спортским радницима који су данас са нама желим пријатан боравак у нашој земљи и нашем граду. Надам се да ћете из Младеновца понети лепе успомене и да ћете нам доћи и следеће године.
 
Захваљујем се рвачком клубу ,,Љубомир Ивановић Геџа" на техничкој организацији турнира, Министарству омладине и спорта, Градском секретаријату за спорт и омладину, Рвачком савезу Србије и Рвачком савезу Београда на покровитељству и стручној помоћи. Такође, захваљујем се свима који су пружили безрезервну подршку турниру, без којих ово такмичење не би било оно што јесте данас - једно од најозбиљнијих спортских дешавања у Србији.
 
Након више од 20 година, турнир смо вратили у Младеновац, у колевку овог спорта, у град који има спортску установу, културно-уметничко друштво и рвачки клуб који са поносом носе име Љубомира Ивановића Геџе.
 
Желимо да овај турнир постане симбол спортског дружења, а пре свега пријатељства, симбол вредности за које се за живота залагао један од најуспешнијих рвача,тренера и спортских педагога Европе и света“, рекао је Глишић.
 
На 34. Геџином меморијалу екипно прво место заузела је Русија, други је био Иран, а треће место репрезентација Србије. За најбољег рвача турнира изабран је Иранац, Али Наил Арслан. Турнир је окупио 82 такмичара из шест најбољих светских репрезантација.
У изузетно јакој конкуренцији где су доминирали Руси, док су наши репрезентативци освојили три бронзане медаље.
 
Главна звезда турнира био је двоструки Олимпијски шампион, троструки светски шампион и петоструки европски првак, Рус Роман Власов. Он је у Младеновцу наступио у категорији до 77 килограма.
 
Меморијал је представљао и генералну пробу за репрезентативце Русије, Србије, Мађарске и Ирана уочи предстојећег Светског првенства које ће се наредног месеца одржати у Ослу, главном граду Норвешке.
RT1
RT2
RT3
RT4
RT5
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.