logo

Актуелности

Срамота за Дом здравља

Срамота за Дом здравља На утакмици трећег кола Лиге других тимова између ОФК Младеновца и Црвене звезде одиграној 6. септембра на градском стадиону на Селтерсу фудбалер Црвене звезде 21 – годишњи Милан Јеремић претрпео је тешко повреду. У десетом минуту меча на њега је стартовао играч домаћих услед чега је дошло до прелома фибуле, кости потколенице.

Како утакмици нису присуствовала кола Хитне помоћи повређеног младића је приватним аутомобилом до Ургентног центра морао да превезе председник ФК Црвена звезда Владан Лукић.

Поводом овог догађаја данас се јавности и директорки Дома здравља у Младеновцу отвореним писмом обратио Бранислав Јовановић , председник Градске општине Младеновац.

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ


Поштована госпођо Тијанић ,

Као директорка Дома здравља у Младеновцу сматрам да сносите највећу одговорност за професионални пропуст који се догодио на утакмици између ОФК Младеновца и Црвене звезде одиграној пре три дана на Градском стадиону у Младеновцу. Као председник општине Младеновац, али пре свега као грађанин који у случају повреде очекује помоћ од оних којима је то професионална и морална обавеза, над оваквим примерима више не желим и не могу да окрећем главу.

После тешког прелома ноге играча Црвене звезде Милана Јеремића није било возила Хитне помоћи која би повређеном младићу указала прву помоћ и превезла га до адекватне медицинске установе. Уместо тога младић који је трпео болове, и за којег се у првом тренутку није знало колико је озбиљно повређен, морао је бити превезен приватним аутомобилом до Ургентног центра у Београду.

Руководство клуба и ја лично више пута смо упорно звали Хитну помоћ али нам је дежурна сестра одговорила да нема слободних возила ни лекара који би изашли на терен. Пред почетак сезоне руководство клуба упутило је молбу Дому здравља за присуство амбулантног возила током одигравања утакмица али смо одбијени уз став да нема довољно возила.

Нема потребе да вама као медицинском раднику објашњавам до каквих повреда долази на фудбалским утакмицма, а не желим ни да размишљам о томе шта би се догодило да је некоме на терену позлило или да је доживео повреде опасне по живот.

Ваша је обавеза да сваком грађанину на територији наше општине обезбедите медицинску помоћ као што је и Ваша обавеза да обезбедите довољан број возила, опреме и медицинског особља. Када се ради о здрављу грађана ове општине никакви изговори не могу бити уважени.

Мислим да је поменути догађај срамота за младеновачки Дом здравља, а ви сте показали да као директор ове установе нисте способни да организујете рад својих служби, а верујте ми да ово мишљење дели и велики број наших грађана.

Повређеном младићу желим успешан опоравак и дубоко саосећам са њим јер сам на сопственој кожи осетио неодговорност појединих радника установе коју представљате.

Када сам због озбиљних здравствених проблема затражио помоћ у Хитној помоћи речено ми је да сам упао сам у "вакум", односно да нема никога ко би ми пружио лекарску помоћ. Да сам чекао да ваш "вакум" прође вероватно данас не бих ни писао ово писмо. Тада се никоме нисам жалио, ћутао сам, али више нећу.

Код надлежних лица и установа одговорних за ваш рад покренућу питање одговорности за морални и професионални пропуст који је учињен на поменутој утакмици.


председник Градске општине Младеновац
Бранислав Јовановић

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.