Актуелности

Покретна канцеларија Горана Весића са мештанима Младеновца

Објављено у Актуелности.

 

Заменик градоначелника Горан Весић  са сарадницима и волонтерима, путем своје покретне канцеларије, посетио је општину Младеновац и том приликом разговарао са мештанима Међулужја, Сенаје и Кораћице, а обишао је и манастир Павловац.

Догађају је присуствовао и директор ЈКП „Паркинг сервис“ Београд, Андрија Чупковић.

Грађани су у разговору са градским секретарима и директорима комуналних предузећа изнели своје проблеме и договорили се о њиховом могућем решавању.

Весић је нагласио да је канализација највећи и суштински проблем грађана Међулужја.

„Пре неколико година ми смо почели са изградњом постројења за прераду отпадних вода и пет километара канализације. За седам до десет дана завршава се та прва фаза од пет километара и друга креће одмах, До краја године ћемо имати нових 2,5 километара канализације односно прикључених око 400 домаћинстава и почеће да ради постројење за прераду отпадних вода“, рекао је Весић.

Он је најавио да ће већ у јануару бити расписан тендер за пројектовање и извођење треће фазе што је за још око 600 кућа тако да ће до краја следеће године, како је рекао, овде свака кућа имати канализацију и своје постројење за прераду отпадних што је, иначе, стандард у Европи. Међулужје је ће бити једно од првих места у Београду које ће имати на тај начин уређену канализацију.

„Што се тиче водовода, радимо регионални водовод Макиш-Младеновац, тренутно завршавамо села у општини Гроцка и улазимо на територију Сопота и Младеновца. Ради се резервоар у Рајковцу радиће се и један крак према овом делу Младеновца и 2024. или 2025. године они ће моћи да буду прикључени на градску воду, односно воду из Макиша и тиме ће се решити проблем водоснабдевања“, рекао је Весић.

Он је додао да је у разговору са грађанима било речи и о томе да се у Међулужју изгради једно дечије игралиште попут оног које се налази у Београду на води, јер, како је навео, зашто малишани и овде не би имали такве услове за игру. Општина ће урадити и капелу и ограду око школе.

 „Ова покретна канцеларија показује да има свој смисао јер данас смо решили бар три, четири проблема. Од насеља до насеља, од месне заједнице до месне заједнице решавамо проблем по проблем. Ја тако разумем локалну политику јер она представља решавање проблема људима и да данас мора да буде боље него јуче, а сутра боље него што је данас. Наставићу овако да радим јер само таква политика има подршку грађана“, реко је Весић.

Председник општине Младеновац, Владан Глишић, поновио је да је данас решено неколико проблема грађана.

-  Грађанима је канализација обећавана пре неколико деценија, а сада се то ради, завршена је прва фаза, почиње друга, трећа. Неколико хиљада становника ове месне заједнице је имало проблем деценијама. Настављамо да решавамо и водоводну мрежу. Овде у Међулужју ће се градити дечије игралиште и наставићемо да радимо све оно што наши грађани траже као што је асфалтирање улица, ограда око школе и увођење видео-надзора“, навео је Глишић.

Vesickanc1
Vesickanc10
Vesickanc11
Vesickanc12
Vesickanc13
Vesickanc14
Vesickanc15
Vesickanc16
Vesickanc2
Vesickanc3
Vesickanc4
Vesickanc5
Vesickanc6
Vesickanc7
Vesickanc8
Vesickanc9